Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

19 Mayıs Ruhunu Yaşatmaya, Gelecek Nesillere Aktarmaya Devam Edeceğiz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Modern’de düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, “Gençlerimizin bayramı olan 19 Mayıs, mensubu olmaktan şeref duyduğumuz aziz milletimizin işgal girişimleri karşısında direniş azminin sembolü, hürriyet aşkının en güçlü nişanesidir. Tüm yokluklara ve imkânsızlıklara rağmen vatanımızı işgalden kurtaran 19 Mayıs ruhunu yaşatmaya, gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz” dedi.

KAYNAK CUMHURBAŞKANLIĞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Modern’de düzenlenen etkinliğe katılarak bir konuşma yaptı.

İstanbul Modern’in yeni binasının İstanbul’a ve tüm sanatseverlere hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sözlerimin hemen başında buradaki gençlerimizle birlikte tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyorum. Bundan tam 104 sene önce, Samsun’da başlayan millî mücadelemizi zaferle taçlandıran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, muzaffer ordumuzun tüm mensuplarını rahmetle yâd ediyorum” dedi.

Kadını-erkeği, genci-yaşlısıyla millî mücadelenin tüm gizli kahramanlarını hürmet ve şükranla anan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin birliği ile ülkemizin bütünlüğünün korunması, bayrağımızın gönlerde gururla dalgalanması, ezanlarımızın semalarımızda hep yankılanması, istiklalimiz ve istikbalimiz uğrunda canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Gençlerin bayramı olan 19 Mayıs’ın, mensubu olmaktan şeref duyduğumuz Türk milletinin işgal girişimleri karşısında direniş azminin sembolü, hürriyet aşkının en güçlü nişanesi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu tarih; esarete karşı özgürlüğün, yılgınlığa karşı umudun Anadolu’nun dört bir köşesinden yükselmeye başladığı bir dönüm noktasıdır. Tüm yokluklara ve imkânsızlıklara rağmen vatanımızı işgalden kurtaran 19 Mayıs ruhunu yaşatmaya, gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz.”

Gazi Mustafa Kemal’in, 19 Mayıs’ta yaktığı istiklal meşalesini, dört yılı aşkın çetin bir mücadelenin ardından 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanıyla zirveye taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah biz de Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde Türkiye Yüzyılı’nın inşasını başlatıyoruz. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz evlatlarımıza, üzerinde gururla yaşayabilecekleri büyük ve güçlü bir Türkiye bırakmak istiyoruz” dedi.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu