Manşet

İslami Değerler Külliyesi’nde Manevi Coşku

İslami Değerler külliyesi muhteşem bir organizasyona daha evsahipliği yaptı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kamu yararına dernek olan İslami Değerler Külliyesi, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) doğumunun 1500. yılı dolayısıyla hayır kermesi ve Onu(sav) anma günü düzenledi.

Kırıkkale Peygamberimizin (s.a.v.) 1500. doğum yılını anma programına akın etti.Karacalı Köyü’nde bulunan İslami Değerler Külliyesi, hafta sonu çok özel bir programa ev sahipliği yaptı. Kamu yararına hizmet veren külliye, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) dünyaya teşrifinin 1500. yılı dolayısıyla hayır kermesi ve anma günü düzenledi.

Protokol ve Halk Yoğun Katılım Sağladı

Programa; Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ve Eşi Elif Makas Hanımefendi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş ve eşi, Emniyet Müdürü Mustafa İşık, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Acar ve eşi, Çerikli Belediye Başkanı Erkan Çağlar, Ak Parti eski merkez ilçe Başkanı Turgay Sarıaydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş ve eşi, Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürü, Çiğdem Açıkyıldız Kazel, İl genel meclis üyesi Ragıp Akyüz, il kültür md yrd Bekir Kaplan, Okul Müdürü Hilmi Akgün, Selenler Gross Necati Selen, Kamberoğulları Ziya Akyön, Recep -Taha Tufaner, Zülfikar – Volkan Babacan, Mahmut Elibol, Murat Tanır, Kaab Demirbaş, Kerem Ece, Keriman Baloğlu, Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Ali İhsan Akkaya, Ahmet Özkılıçoğlu, Emre Sancar ve çok sayıda protokolle birlikte misafir katıldı.

Kur’an Tilavetiyle Başladı, Dualarla Devam Etti

Taksim ve sunumunu Hilmi Doğu hocanın yaptığı program, Nur Camii İmam Hatibi Murathan Önder’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İslami Değerler Külliyesi Kadın Kolları Birim Başkanı Arap Nazlı Alan, “Kadınlarımız için burada çok güzel çalışmalar yapacağız. Bu mekan herkesin Kur’an öğrenebileceği bir ilim yuvası olacak” dedi.

Külliye Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön ise, “Peygamber Efendimiz’in 1500. yıl dönümü vesilesiyle düzenlediğimiz bu kermesimizi dualarla açıyoruz. Onun hayatını anlatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Vali Makas: “Manevi Gücümüz Artıyor”

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Bu tür programlar manevi gücümüzü ortaya koyarken, milli hedeflerimizle birleştiğinde şehrimize ve ülkemize büyük değer katıyor. Hep birlikte yeniden büyük Türkiye hedefine yürüyoruz” dedi.

Yoğun Katılımla Gerçekleşti

20-21 Eylül tarihlerinde düzenlenen etkinlik kapsamında, el emeği ürünler, hayır amaçlı satışlar ve çeşitli ikramlarla kermes renkli görüntülere sahne oldu. Açılış kurdelesini protokol üyeleriyle birlikte kesen Vali Makas ve eşi Elif Makas Hanımefendi, stantları gezerek hayırlı olması dileğinde bulundu.

Kermes organizasyonunda Adnan Cebeci, Vası Arlıer, Mustafa Alan, Necati Özoğlu, Eyüp Yaşar Ertekin ve Hayati Baloğlu görev aldı. Etkinlik, Kırıkkale halkının yoğun ilgisi ile sona erdi.

İslami Değerler Külliyesi’nde Manevi Coşku - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
İslami Değerler Külliyesi’nde Manevi Coşku – Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
İslami Değerler Külliyesi’nde Manevi Coşku - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
İslami Değerler Külliyesi’nde Manevi Coşku – Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
İslami Değerler Külliyesi’nde Manevi Coşku - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
İslami Değerler Külliyesi’nde Manevi Coşku – Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x