
Haber71.net olarak günlerdir gündeme taşıdığımız “AK Parti’de Gece Yarısı Tehditler ve Kavgalar” başlıklı haberimiz bazı kesimler tarafından inkâr edilmiş, hatta “yalan haber” denilerek itibarsızlaştırılmak istenmişti. Ancak bugün yaşanan gelişmeler, tüm iddialarımızı bir kez daha doğruladı.
İki İstifa Haberimizi Doğruladı: Asıl İsim Görevde Kalmaya Devam Ediyor!
AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı’nda bugün yapılan kritik toplantı sonrası, iki il başkan yardımcısının istifaları alındı. Bu gelişme, olayların ciddi olduğunu ve parti içerisinde bazı adımların atılmak zorunda kalındığını gösterdi. Ancak kamuoyunun beklentisi hâlâ karşılanmış değil.
Olayların Baş Kahramanı Hâlâ Görevde!
Tüm bu kavga ve tehdit iddialarının merkezinde yer aldığı belirtilen isim, hâlâ görevine devam ediyor. Parti içinden gelen yoğun tepkilere rağmen, bu şahsın görevden alınmaması büyük bir rahatsızlık ve kafa karışıklığı yaratmış durumda. İl Başkanı Engin Pehlivanlı’nın bu isme neden dokunmadığı sorusu her geçen gün daha yüksek sesle soruluyor. Gece yarısı yaşanan gerilimin baş aktörü olarak gösterilen şahsın korunması, AK Parti İl Başkanı Engin Pehlivanlı’nın taraflı tutumu olarak değerlendiriliyor. Pehlivanlı’nın bu tavrının, kendi siyasi geleceğini de zora soktuğu ifade ediliyor. İddialara göre, bu isim geçmişte AK Parti’ye oy vermedi, hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ağır sözler sarf etti. Şimdi ise partide aktif görevde, hem de kavganın tam ortasında. “Muhalefetin bile yapamadığını bu şahıs yapıyor” diyen partililer, Pehlivanlı’nın bu ismi neden koruduğunu sorguluyor. Gözler şimdi AK Parti Genel Merkezi’nde: Asıl hesap sorulacak isim hâlâ görevde mi kalacak?