Genel

Asgari Ücreti Belirleme Çalışmaları İçin Aralık Ayında İstişarelere Başlayacağız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Aralık ayında yapılacak asgari ücret görüşmelerine ilişkin de önümüzdeki ilk altı ayı kapsayacak asgari ücret düzeyini belirlemek için istişarelere başlayacaklarını aktardı.

HABER MERKEZİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, TRT Haber canlı yayınında çalışma hayatı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Temmuz ayındaki asgari ücret görüşmelerinde de tarafların işbirliğine açık tavırları için tekrar teşekkür ediyorum. Oybirliği ile hem işçi hem işveren temsilcilerinin desteği alınarak açıklandı. Her iki paydaşımız da büyük bir özveriyle, sağduyuyla, ülkemizin bulunduğu koşulları da göz önüne aldığımızda asgari ücret düzeyini arzu edilen noktaya getirdik ve karara bağladık. İşsizlik sigortası fonunda ödediğimiz bir asgari ücret desteği var. Geçen dönem 500 lira destek verdik. 2 milyon işverenimizden 1.7 milyonu bu destekten yararlandı. İşverenler ve işçi temsilcileri bir araya geldiğinde yine hedefimiz; çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek. Ekonomik göstergeler oldukça iyiye işaret ediyor, bütçe disiplinini de sağlıklı bir şekilde yönettiğimizde ve başarıya ulaştığımızda da artan refahı çalışanlarımızla paylaşacağız. Büyümenin ve kalkınmanın en önemli sonuçlarından bir tanesi de bu. Refahı, milli gelirimizi ne kadar yükseltebilirsek, refahtan pay alanların, çalışanlarımızın, emekçilerimizin sayısı da o ölçüde artacaktır” 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu