Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Teknoloji

Askerlik İşlemleri Artık E-Devlet’ten Yapılacak

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç askerlik işlemlerinin askerlik şubelerine gitmeden tamamen e-Devletten yapılabileceğini açıkladı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç askerlik işlemlerinin askerlik şubelerine gitmeden tamamen e-Devletten yapılabileceğini açıkladı.

Askerlikle ilgili tüm işlemler yakında e-Devlet kapısına geliyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, ‘Askerliğim’ adlı hizmetin bu yılın ilk çeyreğinde e-Devlet’te kullanıma sunulacağını açıkladı.

KOLAY VE HIZLI

Hizmetle ‘askerlik çağı’, ‘yoklama’, ‘celp ve sevk’, ‘muvazzaflık’, ‘yedeklik’ dönemlerini içeren iş ve işlemlere zahmetsizce erişilebileceğini vurguladı.

Ali Taha Koç; devlet hizmetlerinin kolay, hızlı ve kesintisiz bir şekilde ulaştırıldığı e-Devlet ile ilgili açıklamalarda bulundu.

E-DEVLET NEDİR VE NE İSE YARAR?

e-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir.

MİLYONLARCA KULLANICI VAR

e-Devlet’in 942 kuruma ait 6 bin 754 hizmetle gelişimini sürdürdüğünü hatırlatarak, kullanıcı sayısının 62 milyona yakın olduğunu söyledi.

Sisteme giriş sayısının ise 3 milyar 600 milyona yaklaştığı bilgisini verdi.

Ali Taha Koç, e-Devlet’teki hizmetlerden duyulan memnuniyetin yüzde 95 oranında olduğunu da kaydetti.

65 yaş ve üstü kişiler için uygulanan ‘adreste e-Devlet şifresi teslimi’ hizmetinin engellileri de kapsayacak şekilde genişletileceğini ifade etti.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x