Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Besiciler Kan Kaybediyor

Kırıkkale Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Bostancı, besicilerin zor durumda olduğunu söyleyerek sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunarak, isteklerini dile getirdi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Bostancı, besicilerin zor durumda olduğunu söyleyerek sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunarak, isteklerini dile getirdi.

ZARARA UĞRATTI

Kırıkkale Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Bostancı’nın sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajını aynen yayınlıyoruz. Bostancı, “Sayın besici arkadaşlar İçinde bulunduğumuz çıkmazda hepimizin derdi birdir artan yem maliyetleri ve canlı hayvan fiyatına karşılık inatla yükselmeyen Karkas kesim fiyatı maalesef umursamaz ve işi bilmeyen bir Tarım Bakanı ve işi bilen ama aldırmayan ESK genel müdürlüğü. Fiyat tamamen serbest piyasada birkaç büyük firmanın eline bırakılmış onlarda kendince at koşturmakta ESK geçmiş yıllarda olaya el atıp hayvanlarımızı kesti ve inanılmaz şekilde bizi para ödemede piyasayı da dondurduğu karkasları satarak rezil etti,kurumu da kamu zararı ile zarara uğrattı.”

 

KISA ZAMANDA ÇÖZÜME KAVUŞUR

Bostancı’nın açıklamaları şu şekilde devam ediyor: “Yani şu aşamada geçmişi yaşamak istemiyorlar bizi tamamen serbest piyasaya bırakıyorlar. Tarım bakanına bizzat kendi mesajlarımla konuyu anlatmışlığım var çözüme yönelik çok defa yazışmalarım var,birlik birlik diye tabiki kızma hakkınız var ama daha gelip te oturmuşluğunuz yok!!! Teklif yada önerileriniz yok oralar hepimizin,benim yada felancanın değil ! Bu işin çözümü bakanlıkta biter ama sizde görüyorsunuz bakanlığın adında bile hayvancılık kalmadı.(tarım ve orman bakanlığı)Yem fabrikalarına gelince birde onlara sorun ! hammadde fiyatları bahanesi ile besicinin sırtındalar. Hammadde de ciddi sıkıntı var ve bakanlık buna da bir çözüm bulamıyor ve önerisi bile yok,kur fiyatları yüzünden ithal hammadde getirilemiyor. İnşallah pandemi biter ve tüm sıkıntılarımız kısa zamanda çözüme kavuşur.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x