Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Köşe Yazıları

Hayat Yolculuğunda Unutamadığım Kareler -2-

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Mehmet MENCET

«HARAMIN BİNASI OLMAZ.» 

İki arkadaşın arsaları var, kadastro gelince diğer arkadaş arsanın hepsini kendi üzerine yaptırmış.

«Haram yiyen haramî olur.» demiş büyükler, oğlu bir adamı öldürmüş ve hapse girmiş. Her yerde cezaevi yoktu eskiden, olsa bile geçici olarak iki odalı, çatısı bile olmayan dam, bir ev gibi.

Bu genci odaya koyuyorlar yanına hiç kimseyi istemiyor. Kimse de korkudan yanında kalmak istemiyor. Diğer odada 30 kişi var, sığmıyorlar. Savcı bey de o sırada orada değil, mecburen yanına ben girdim. Yanımda da jandarma var;

“–Selâmün aleyküm!” diye söze başladım.

“Bak sen iyi bir insansın, müslümansın. Diğer arkadaşların öbür odaya sığmıyor. Sen tek başına bir odadasın. Oluyor mu böyle?” dedim.

“–Doğru söylüyorsun haklısın da, bu ip ve kelepçe de neyin nesi?” deyince arkama baktım. Jandarma ne olur ne olmaz, belki zarar verir düşüncesiyle almış.

“–Seni bana başka türlü tanıttılar, benim haberim yok. Ben seni biliyorum.” dedim sakinleşti. Birkaç gün sonra Elazığ akıl hastanesine göndermişler. Orada bir fırsatını bulup kaçıp gelmiş, eşini ve çocuklarını öldürmüş. Neye yaradı haksız mal-mülk?

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu