Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Köşe Yazıları

Kedidir kedi!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Özellikle yönetemeyen aciz,çapsız siyasiler,bir takım çıkarcı çevreler ve aveneleri,ihaleciler ve komisyoncuları,hırlısı-hırsızı,bir takım medyası,havuzlusu-havuzsuzu,menfaat şebekeleri,yalaka basın-medya,bunların köşe yazarları,televizyon yorumcuları,yani alayı birden koro halinde;
Türkiye’nin bölgesel aktör olmasından çekinen batı,gezi olayları,17-25 Aralık darbe girişimi(kendileri böyle adlandırıyor,büyük bir çoğunluğa göre ise asrın yolsuzluk iddiası) ve IŞİD ile Pkk eliyle gerçekleştirilen terör olayları,ülkemizin bugünkü kaos ortamına sebep olanlarmış. 
Elbette haklı olduğunuz noktalar var.Ancak köyün yalancı çobanı misali inandırıcı olamıyorsunuz(teşbihte hata olmazmış)
Bunları çözmek yerine işin kolayına kaçıp tüm bunlara sebebiyet veren,idare eden TARİFİNİ YAPAMADIĞINIZ bir “ÜST AKIL” VAR DEMENİZ YOK MU.
İŞTE BUNU ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL,YANİ BU ÇAMURA YATMANIN KURNAZCA BİR VERSİYONU.
Kamuoyunu oyalamanın son BİLİNMEZİ de bu üst akıl oldu.Her şeyin sebebi üst akıl bunlara göre.Tamam anladık gerçekten doğru olabilir bir üst akıl olaylara sebep verebilir.
Ancak adlandırdığınız şu “üst akıl” tabirini birde açıklasanız,anlamını söyleseniz ya.
Her zaman ki gibi kelime oyunlarını harükulada becerip yeni kelimeler türetiyorsunuz, ama anlamını sizde bilmiyorsunuz.TDK sözlüğünde böyle bir kelime yok.
Ama siz bu işlerin pirisiniz.Kelime oyunları ve bilinmezcilikte üzerinize yok,kimse elinize su dökemez eyvallah.
Hani bir zamanlarda dış politikada çuvallayınca “değerli yalnızlık” diye bir terim ortaya atmıştınız.
Aslında bunları açıklamak çok kolay.”Kedidir kedi” dersiniz olur biter(hani Zeki Alasya-Metin Akpınar’ın beraber oynadığı bir filmde,mahalleye bir gulyabani dadanır ve herkesi korkutur, bu meseleyi çözmekte tabi her zaman ki gibi mahallenin bıçkın delikanlısı Metin Akpınar’a düşer.Uğraşır ama birtürlü bulamaz,garibim de ne yapsın çözemeyince işin kolayına kaçıp meşhur repliği söyler;kedidir kedi!

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu