Manşet

Kırıkkaleli Çölyak hastalarına müjde!

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de zincir mağazalarda zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satışı zorunlu hale getirildi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de zincir mağazalarda zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satışı zorunlu hale getirildi.

ÖZEL REYONLAR AÇMA ZORUNLULUĞU

Resmi Gazete’de yayımlanan son kararla birlikte, zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satışı zorunlu hale getirildi. Kırıkkale’de de 1 Ocak itibariyle yürürlüğe giren bu kararla birlikte, şube sayısı 200’den fazla olan zincir mağazalar, 250 metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerinde özel reyonlar açma zorunluluğuyla karşı karşıya kaldı.

UYGULAMA BAŞLADI

Ticaret Bakanlığı, kamuoyundan gelen görüşleri dikkate alarak, perakende ticaretteki ticari ilişkilere yönelik düzenlemeleri içeren bir yönetmelik değişikliği yapmıştı. “Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” adı altında 14 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan bu değişiklikle beraber, glütensiz ve laktozsuz ürünlere erişim kolaylaştırılarak, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle uygulamaya geçildi.

ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN ÖNEMLİ

Çölyak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elif Bal Beşikçi, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda büyük zincir marketlerde glütensiz ürün bulunmaması ve çölyak hastalarının ürünlere ulaşım sorunlarını ilettiklerini belirtti. Beşikçi, yeni yönetmeliğin Resmi Gazete’de duyurulmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, zincir marketlerde glütensiz ürünlerin daha geniş bir şekilde sunulmasının çölyak hastalarının yaşam kalitesini artıracağını vurguladı.

DARISI BELEDİYELERE 
Sosyal belediyecilik anlayışı dillerinden düşürmeyen Kırıkkale ve ilçe Belediye başkan aday adaylarımızın açıkladığı projelerinde Çölyak hastalarını unuttular.Tek tedavi yöntemi glütensiz beslenme diyeti olan çölyak hastalarının hayatlarını kolaylaştırmak için bir çok il ve ilçe belediyeleri vatandaşlara gıda desteği sağlıyor.Kırıkkalemizde hiç bir belediyemizde bu destek yok sorsak Çöl yak nedir diye sorsak bilmezler.

KIRIKKALE’DE YİYECEK EKMEK DAHİ YOK
Çölyak hastalarına yardım yapan belediyeler diye google aratırdığımız zaman bir çok ilimizi hatta ilçe belediyelerini görebilirsiniz,Kırıkkale’de yaşayan çöyak hastaları aileleri ve çölyak hastaları artık Kırıkkale il ve ilçe belediyeleri sesimizi duysun biz Buğday, Arpa, Çavdar ve Yulaf gibi tahıllardan üretilen ürünleri yiyemiyoruz.En basiti Kırıkkale’de bırakın diğer ürünleri yiyecek ekmek bulamıyoruz.

DİĞER İL VE İLÇE BELEDİYELERİNE İMRENİR OLDUK
İl dışından getirmek zahmetli ve pahalı oluyor.Kırıkkale il belediye başkan adaylarını ve ilçe belediye başkan adaylarının ve mevcut belediye başkanlırımızın sesimizi duymasını istiyoruz.Bir il ve ilçe belediyesi çölyak hastalarına destek sağlıyor.Kırıkkale her konuda üvey avlat olarak mı kalacak artık bazı konularda biz öncü olalım ifadelerini kullandılar.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x