Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Sarıkayama dokunma

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesi Büyüksarıkayalar Köyü’nde yapımına izin verilen taş ocağı doğayı yok edecek. ‘Sarıkayama dokunma’ sloganı ile yola çıkan köylüler, Sarıkaya’nın taş ocağına değil turizme kazandırılması gerektiğini söylediler.

 

MİLLETVEKİLİ ÖNAL KÖYLÜNÜN SIKINTISINI DİNLEDİ

Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesi Büyüksarıkayalar Köyü’nde yapımına izin verilen taş ocağının doğayı yok edeceğini, bölgede bulunan tarihi mağaralara, su havzalarına zarar vereceğini söylüyor. Bunun üzerine Büyüksarıkayalar Köyü’ne giden CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, köylünün sıkıntılarını dinledi. Ellerinde pankartlarla taş ocağının yapılacağı bölgeye giden Milletvekili Önal, burada köylünün sıkıntılarını dinledi.  “Köylülerimizin bizden yardım talebi var” diyen Önal, “Büyüksarıkayalar Köyü’nde taş ocağı madeni açılması bekleniyor. Karayolları çalışmalarına başladı. İhale ise buranın taş ocağını bir şirkete vermiş ve şirket faaliyetlere başlamak üzere. Yarın şirket bu madeni çıkarmak için buraları komple patlatacak. Köyde bulunan doğal mağaralar zarar görecek. Köyde ismini zaten bu kayalardan alıyor. Çalışmanın yapılması ile birlikte bu mağaralar yok olur”

 

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Sarıkaya’nın tarihi bir yer olduğunu söyleyen Önal, “Burada sit alanı var. Burada Bizanslılardan kalma gömüler var. Buranın turizme kazandırılması gerekirken Buraları korumak gerekirken bu güzelliği ranta teslim ediyorlar. Yapmayın etmeyin. Biz sizinle beraberiz. Hukuki süreç başlıyor ve bizlerde takipçisi olacağız. Burada ki feryadı Kırıkkale Valimiz Sayın Yunus Sezer’e ileteceğiz. Valimiz bu konuda oldukça duyarlıdır” dedi. Köprüköy’de bulunan tarihi alanların yeniden turizme kazandırıldığını söyleyen Önal, “Burada da aynısının yapılmasını isteyeceğiz. Bir an önce çalışmaların durdurulmasını isteyeceğiz” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x