Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Silah İhtisas OSB Kırıkkale’ye umut oldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

İşsizliğin her geçen gün biraz daha tırmandığı şu günlerde Kırıkkale’de yatırım kabul etmeye devam eden Türkiye’nin ilk ve tek Silah OSB’si olma özelliğine sahip Silah İhtisas OSB Kırıkkale’ye umut oldu. Yaklaşık 500 dönümlük arazi üzerine kurulu Silah İhtisas OSB’nin tam kapasiteyle çalışması durumunda hem ülke ekonomisine büyük katkı sunması, hem de Kırıkkale’deki işsizliği bitirmesi bekleniyor.

 

FİRMALAR ÜRETİME BAŞLADI

Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde fabrikalar bir bir yükselmeye başlarken, bazı firmalar yatırım sürecini tamamlayarak üretime dahi geçmiş durumda. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, Savunma Sanayi alanında şehrimizin gururu olan yerli firmalarımız Sinerji Silah Mühimmat A.Ş. ile Çanga Makine ve inşaat çalışmaları devam eden ORSAV Ordu Savunma Sanayi Yatırımları A.Ş, Dikmen Savunma Sanayi A.Ş ve Mertsav Savunma Sanayi Savunma Sistemleri firmalarının Silah İhtisas OSB’deki tesislerini ziyaret ederek faaliyetleri ile ilgili incelemelerde bulundu. Gerçekleşen ziyaretlerde Silah İhtisas OSB’de yer alan firmaların yetkilileri ile yapılan toplantıda firmaların sorunları görüşüldü.

 

YER TAHSİSLERİ YAPILIYOR

Silah İhtisas OSB Müdürü İbrahim Erol’un da hazır bulunduğu ziyaretlerde yatırımcıların talepleri alındı. Daha sonra Çanga Savunma Endüstri Ltd.Şti. ve Sinerji Silah ve Mühimmat A.Ş’ ye ait fabrikalarda incelemelerde bulunan Vali Yunus Sezer, mevcut üç firmanın yanında, son bir ay içerisinde mevcut firmaların ilave yer tahsisi ile birlikte, altı adet yer tahsisinin daha yapıldığını kaydetti. Vali Sezer, yatırımcıların Türkiye’nin ilk Silah OSB’si konumunda olan Kırıkkale Silah İhtisas OSB’de yerlerini almaları tavsiyesinde bulundu. TSO Başkanı Varlı “Şehrimize istihdam ve katma değer noktasında büyük katkısı olan savunma sanayi firmalarımızı başarılı çalışmalarından dolayı kutluyor kendileri için belirledikleri hedeflere giden yolda başarılar diliyoruz” diye konuştu.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x