Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Spor

Türk Bisikletinin Kalbi Kırıkkale’de Attı

Bisiklet Federasyonun faaliyet programında yer alan Türkiye Bisiklet Şampiyonası 7.Etap Puanlı Yol Yarışları Kırıkkale’de yapıldı. 3 gün süren ve 12 değişik kategoride gerçekleşen şampiyonada kıyasıya mücadele ortaya konulurken, adeta Türk bisikletinin kalbi Kırıkkale’de attı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bisiklet Federasyonun faaliyet programında yer alan Türkiye Bisiklet Şampiyonası 7.Etap Puanlı Yol Yarışları Kırıkkale’de yapıldı. 3 gün süren ve 12 değişik kategoride gerçekleşen şampiyonada kıyasıya mücadele ortaya konulurken, adeta Türk bisikletinin kalbi Kırıkkale’de attı.

KIYASIYA MÜCADELE YAŞANDI

Türkiye Bisiklet Şampiyonası 7.Etap Puanlı Yol Yarışları Kırıkkale’de gerçekleşti. Adeta Türk bisikletinin kalbi Kırıkkale’de atarken, şampiyonada Genç Erkekler,  Yıldız U17 Erkekler, Yıldız U15 Erkekler, Genç Bayanlar, Yıldız U17 Bayanlar, Yıldız U15 Bayanlar, Master +35, Master +40, Master +45, Master +50, Master +55 ve Master +60 yarışları yapıldı. Yarışmalarda Cumhuriyet Meydanı – Millet Bulvarı – Bağdat Köprüsü – Keskin Yolu – Celebi Yolu-Karakeçili Kaman Yolu – Köprüköy – Bahşılı Yolu – Bağdat Köprüsü – Millet Bulvarı güzergahı kullanıldı.

33 İL’DEN 430 SPORCU

33 ilden gelen 70 kulüpten 430 sporcunun katılımıyla yapılan Türkiye Şampiyonası Kırıkkale’de büyük ilgiyle takip edildi. Şenlik havasında gerçekleşen Genç Erkekler 96 Km, U17 Erkekler 75 Km ve U15 Erkekler 58 Km yol yarışları ile başlayan Türkiye Bisiklet Şampiyonası 7.Etap Puanlı Yol Yarışları Master erkekler 96 km, Genç – u17 bayanlar 75 km ve U15 bayanlar 58 km yol yarışları ile devam etti. Yarışmaların son gününde ise U15 bayanlar, U15 erkekler, Genç- u17 bayanlar, Master erkekler, U17 erkekler, Genç erkekler yarışları ve Kırıkkale Bisiklet Halk Sürüşü ile sonuçlandı.

KIRIKKALE MARKALI BİSİKLETLER HEDİYE EDİLDİ

Yarışma sonucunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törene Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön, Kırıkkale protokolü, organizatörler, kulüplerin yöneticileri, hakemler, antrenörler, sporcular ve sporseverler katıldı. Ödül töreninde federasyonun ödüllerinin yanı sıra bir süre önce Kırıkkale OSB’de üretilmeye başlayan Anadolu ismi verilen Kırıkkale’de üretilen bisikletler yapılan kura çekimiyle bisiklet severlere hediye edildi. Böylelikle Kırıkkale markalı bisiklet sektöre iddialı bir giriş yapmış oldu.

ULUSLARARASI ŞAMPİYONALARA EV SAHİPLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ

Şampiyona ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu “Aldığım bilgilere göre de şu ana kadar Türkiye’de düzenlenen en geniş katılımlı Türkiye bisiklet yarışması ilimizde gerçekleştiriliyor. 33 ilden 430 civarında sporcu ve 70 kulüp katılıyor. Bu organizasyonla bizde ilimizi tanıtımını tüm Türkiye’ye yapma fırsatı elde ediyoruz. Şehir merkezinden başlıyor, Karaahmetli Tabiat parkını yarışmacılara ve tüm Türkiye’ye göstermiş olacağız. Bununla beraber Çeşnigir Köprüsü ve Çeşnigir kanyonuna devam eden bir başka güzergahımız var. Tarihi Keskin ilçemizi bu güzergahlar üzerine yerleştirdik ki hem yarışmacılarımız hem de yarışmayı takip edenler Kırıkkale’mizin bu güzelliklerini görsünler, hafızalarına yerleştirsinler istiyoruz. Kısa bir süre önce Yıldızlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasına ev sahipliği yaptık. Bu haftada Türkiye Bisiklet Şampiyonasına ev sahipliği yapıyoruz. Bunlar ilimizin önemli antrenmanları. Önümüzdeki yıl inşallah başta Bisiklet Federasyonunun düzenleyeceği olmak üzere, uluslararası yarışmalara da ev sahipliği yapmak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x