Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemKırıkkaleManşet

Ekonomiye katkısı 8 Milyon

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ülke genelinde özel sektör tarafından yapımı tamamlanan, aralarında Kırıkkale’nin de bulunduğu 99 adet hidroelektrik santral (HES) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara’da gerçekleştirilen toplu açılış merasimi ile hizmete alındı. Bu tesis ile ülke ekonomisine yılda yaklaşık 8 milyon 300 lira katkı sağlanacak.
 
SÜRDÜRMEK MECBURİYETİNDEYİZ
Kamu ve özel sektör iş birliğiyle ülkemiz genelinde yapımı tamamlanan ve milli ekonomiye yıllık 1,1 milyar TL katkı sağlayacak 99 adet baraj ve HES açılış Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende hizmete açıldı.  Törende konuşan Erdoğan, “Toplam yatırım tutarı 10 milyar lirayı bulan bu eserlerin ülkemize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kalkınan, büyüyen, üreten ve refah düzeyi de buna göre artan Türkiye’nin enerji talebini karşılamak için bu yatırımları kesintisiz olarak sürdürmek mecburiyetindeyiz”.
 
YATIRIMLARIDAN VAZGEÇİLMEZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin son yıllarda gerçekleştirdiği yatırımlara rağmen hidroelektrik enerji potansiyelinin ancak yarısını kullandığına dikkati çekerek şöyle konuştu: “Türkiye özellikle 2003 yılından beri gerçekleştirdiği çok büyük yatırımlara rağmen 180 milyar Kilowaat saat olarak hesaplanan hidroelektrik potansiyelinin ancak 91 milyar Kilowaat saatini, yani yarısını kullanabilmiştir.”
 
MUHTEŞEM TESİSLER
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise merasimde yaptığı konuşmada tesisler hakkında bilgi vererek “Bu baraj ve HES’lere baktığımız zaman 2 bin 200 megavat gücünde ve 7,4 milyar kiloWaat.saat yıllık üretimi olan muhteşem tesisler” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık yaptığı dönemde kendisinin Devlet Su İşleri Genel Müdürü olduğunu
hatırlatan Prof. Dr. Eroğlu, baraj ve HES’ler için bütçe talep ettiğini, Erdoğan’ın da “Parayla olsaydı sana ne ihtiyaç vardı” dediğini aktardı.
 
50 PROJEYE MÜRACAAT VAR
Bunun üzerine özel sektörün devreye sokulmasını düşündüklerini anlatan Bakan Prof. Dr. Eroğlu, “Dolayısıyla özel sektörün devreye sokulmasının mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kendisine şükranlarımı iletiyorum” ifadelerini kullandı. Su Kullanım Hakkı Anlaşması Yönetmeliğini çıkardıklarını anlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Şu ana kadar bin 50 projeye müracaat var, bunun 422’si tamamlandı.
 
56 MİLYON KİLOWATT ENERJİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafında hizmete alınan çevre dostu projeler arasında Kırıkkale’de özel sektör tarafından yapımı tamamlanan 1 tesis yer alıyor. Kırıkkale’de hizmete alınan projenin toplam yatırım bedeli 60 milyon lirayı buluyor. Açılışı yapılan Sema Regülatör ve HES projesinin toplam kurulu gücü 17 MW ve bu tesisten yıllık 56 milyon kiloWatt.saat enerji üretilecek. Sadece Kırıkkale’de hizmete alınan tesis ile ülke ekonomisine yılda yaklaşık 8 milyon 300 lira katkı sağlanacak.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu