Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

BEKİR ŞAHİN SERBEST BIRAKILDI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkaleli İş Adamı ve Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Bekir Şahin, tutuklu bulunduğu cezaevinden serbest bırakıldı.
17 ARALIK SONRASI KOPTU
İş Adamı ve TSO Meclis Başkanı Bekir Şahin serbest bırakıldı. FETÖ soruşturması kapsamında darbe girişiminden önce tutuklanan ve Kırıkkaleli çevrelerce FETÖ ile bağlantısı 17 Aralık sonrası koptuğu söylenerek tepki gösterilen tutukluluk dün son buldu. Bekir Şahin’e yakın kaynaklar, Bekir Şahin’in 17 Aralık’tan sonra FETÖ ile hiçbir ilgisi ve bağlantısı kalmadığını söylerken, “Ak Parti ve birçok sivil toplum kuruluşuna yardım yapan bir isim, 17 Aralık’a kadar o adamlara da yapmış olabilir. Sonuçta Cumhurbaşkanımız bile kandırıldık, aldatıldık ifadelerini kullandı. Ak Partili birçok kesim bu şer odaklarının yanındaydı. Ancak 17 Aralıktan sonra tüm bağlantısını kopartanlar ve devletin yanında yer alanlar ceza almamalı” ifadelerini kullanmışlardı.
BU SÜREÇTE SERBEST KALMASI ONU AKLAR
Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz hukukçular, “Türkiye olağanüstü bir süreçten geçiyor ve OHAL durumunda hareket ediyor. FETÖ örgütüne karşı her yerde operasyonlar yapılıyor. Bu süreçte cezaevinde bulunan birinin serbest kalması onun lehine çok ciddi deliller olduğunu gösterir. Soruşturma devam ediyor ancak bu süreçte serbest bırakılan biri bu dosyadan ceza almaz. Hatta savcılık Kovuşturmaya dahi gerek görmeyebilir. Bu süreç yargılama süreci değil soruşturma süreci. Şüpheliler gözaltına alınır ve duruma göre tutuklu veya tutuksuz yargılanmasına hükmeder. Bekir Şahin hakkında da bir şüphe oluşmuş ve gözaltına alınmış, tutuklu yargılanmasına karar verilmiş. Ancak örgütle bağlantısı olmadığına dair güçlü deliller sunmuş ki serbest bırakılmış. Soruşturma gizli yürütülüyor, tahliye sebebi resmi olarak bilinmiyor. Ancak kendisini aklayacak çok güçlü delil veya bağlantısı olduğuna dair herhangi bir delil olmadığından serbest bırakılmıştır.” İfadelerini kullandılar.
DAHA ÖNCE DE SERBST BIRAKILMIŞTI
Bekir Şahin ilk olarak gözaltına alınmış ancak tutuksuz yargılanmasına karar verilerek serbest bırakılmıştı. Üst mahkemeye savcılığın yaptığı itiraz üzerine yeniden gözaltına alınan ve cezaevine gönderilen Şahin tutuklamaya yaptığı itiraz üzerine tekrar serbest bırakıldı. Bu süreçte alınan hiçbir kimse bırakılmazken hatta bırakılan kişiler yeniden tutuklanırken, Bekir Şahin’in serbest bırakılması vatandaşlarca olumlu karşılanırken, “Adalet yerini buldu” “Bekir Şahin’in teröristlerle ii olmaz” demiştik gibi yorum yaptılar.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x