Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Borsa, GTİ Genel Kuruluna katıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Harun SÜMER ‘inde Katıldığı Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) AŞ 2014 Yılı Olağan Genel Kurulu Ankara’da yapıldı. TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu, Genel kurulda yaptığı konuşmada çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Tır parkının Temel atıldı
Gümrük ve Turizm İşletmeleri 2014 yılı genel kurulu Ankara’da yapıldı. Kırıkkale Borsası Yönetim kurulu başkanı Harun Sümer ve TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı Genel kurulda, TOBB başkanı Hisarcıklıoğlu çalışmalar hakkında bilgiler verdi. GTİ’nin gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür eden Hicarcıklıoğlu, “ Geçtiğimiz günlerde Edirne’de Kapıkule TIR Parkı’nın açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Maalesef Edirne TIR kuyrukları ile gündeme geliyordu. Biz yaklaşık 6 yıl önce bu araziye TIR Parkı yapmak istedik ama maalesef bürokrasiyi aşamadık. Nihayet uzun uğraşların sonunda izni aldık temeli attık. İnşallah 3 ay içerisinde de bitecek ve hizmete girecek ve oradaki bu kötü görüntüden kurtulmuş olacağız” diye konuştu.
Dünyaya örnek proje
Edirne’deki Selimiye Cami’nin bakımı ve takibi için kurulan Selimiye Vakfı’ndan da söz eden Hisarcıklıoğlu, “Selimiye Cami bir ata mirasıdır. Kurduğumuz Selimiye Vakfı bu anlamda çok önemli işler yapacak. İnşallah sizlerin de burada çok önemli katkıları olacak” dedi. Hisarcıklıoğlu gümrük kapılarının modernizasyonunun Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyaya örnek gösterildiğini belirterek, “BM’nin rol model gösterdiği Türkiye’den tek proje. Bütün dünya devletlerine diyor ki BM, kapılarını modernize edeceksen Türkiye gibi yap” ifadesini kullandı.
Çalışmalar devam ediyor
GTİ Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız da konuşmasında organizasyonu tamamlanmış olan Habur, Cilvegözü, Kapıkule, Hamzabeyli, Sarp ve Nusaybin gibi yerlerin işletmesine devam ettiklerini hatırlatarak, uygulama sözleşmesi tamamlanmış olan Esendere, Çıldır-Aktaş, Dilucu ve Halkalı Gümrük İdarelerinin inşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu