Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

Büyük zafer

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı seçimleri tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük zaferi ile sonuçlandı. Erdoğan Kırıkkale’de yerel seçimlerdeki oranın üstüne koyarak köşke çıktı.

BEKLENEN SONUÇ

Kırıkkaleliler 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından bu kez Cumhurbaşkanı’nı seçmek için sandık başına gitti. Seçim 3 adaylı olsa da Recep Tayyip Erdoğan ve çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yarışacağı bir seçim olarak görülüyordu. AK Partililer seçimi ilk turda Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanacağını, çatı adayı destekleyen partiler ise seçimin ikinci tura kalacağını tahmin ediyordu. Kamuoyu araştırmaları ise Erdoğan’ın ilk turda köşke çıkacağını gösteriyordu.

İL GENELİ

Oy verme işleminin hemen ardından açılan sandıklar ve hızlı veri paylaşımı daha ilk dakikalardan itibaren Erdoğan’ın üstünlüğünü gösteriyordu. Kırıkkale Rize’nin ardından en hızlı veri paylaşımında ikinci sırada yer aldı. Oy verme noktalarından gelen veriler, Erdoğan’ın Kırıkkale’de ezici bir üstünlük sağladığını ortaya koydu. Resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan, 194 bin 964 seçmeni olan ve 146 bin 596 seçmenin katıldığı Kırıkkale’den tam 91 bin 931 oy ve yüzde 63.96 destek aldı.

İLÇELERDE EZİCİ ÜSTÜNLÜK

İlçelerde de durum farksızdı. Açılan her bir sandıktan Erdoğan’ın Kırıkkale’de Yerel Seçim oylarının çok üzerinde sonuç aldığı gerçeği ortaya çıktı. Bunda ki en büyük pay ise kendi seçimlerinden daha çok çaba harcayan belediye başkanlarınındı.

MERKEZ

AK Parti 2014 Yerel Seçimleri’nde Kırıkkale Merkez’de Mehmet Saygılı ile seçime girmiş ve karşısında MHP Adayı Mustafa Pekdoğan ve SP Adayı Mahir Yılmaz’a açık ara fark atmıştı. Kırıkkale’de en etkin ve çekişmeli yaşanan seçim olan yerel seçimlerde bile AK Parti adayı Mehmet Saygılı 51 bin 640 oy alarak farka koşmuştu. AK Parti bu seçimde yüzde 44.41 oy alarak zafere ulaşmıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ise yerel seçimde elde edilen farkı daha da artırdı. Kırıkkale merkezde yaşayan seçmenler Recep Tayyip Erdoğan’a tam 65 bin 940 oyla destek verdi. Erdoğan Kırıkkale merkezden yüzde 65.49 destek aldı.

BAHŞILI

Yerel seçimde mevcut Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin’in yerine İbrahim Uyar’ı tercih eden AK Parti, seçimi bin 762 oy ve yüzde 48,42 oranla kazanmıştı. Makamının tüm imkanlarını kullanan Bişkin’in karşısında Uyar bu seçimde zafere ulaşmıştı. Bahşılı Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a büyük destek verdi. İlçeden 2 bin 908 seçmen Erdoğan’ı tercih etti. Erdoğan Bahşılı’dan yüzde 71.22 gibi büyük bir destek aldı.

BALIŞEYH

Yerel seçimde mevcut Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu ile yola devam eden AK Parti, seçimi 812 oy yüzde 60.33 oran ile kazanmıştı. Balışeyhliler Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde tam 2 bin 341 oy ve yüzde 61.04 oran ile Erdoğan’a destek verdi.

ÇELEBİ

Kırıkkale’nin nüfus bakımından en küçük ilçesi Çelebi’de de durum değişmedi. İlçede seçime mevcut Belediye Başkanı Süleyman Uluyol ile giren AK Parti, 434 oy ve yüzde 40.15 orana ulaşmıştı. Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde ise Çelebi Erdoğan’a tam bin 121 oy ve yüzde 70.50 oranla destek verdi.

DELİCE

Delice İlçesi yerel seçimlerde AK Parti’nin kaybettiği üç ilçeden birisi olmuştu. Yüksel Yorulmaz ile seçime giren AK Parti bu ilçede 543 oy ve yüzde 33.31 orana ulaşmıştı. Seçimi kazanan SP Adayı Turgut Özdem, seçimden 4yaklaşık 4 ay sonra AK Parti’ye geçiş yapmıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ise Erdoğan’ın büyük üstünlüğü ile sonuçlandı. Deliceliler Erdoğan’a 2 bin 939 oy ve yüzde 62.56 oranla destek verdi.

KARAKEÇİLİ

Ak Parti 2014 Yerel Seçimleri’nde seçime Hüseyin Özçelik ile girmişti. Bu seçimde AK Parti adayı Özçelik, 764 oy ve 29.05 oran ile kendisini takip eden BBP Adayı Muhammet Öztürk’ün 34 oy önünde zafere ulaşmıştı. Cumhurbaşkanlığı Seçimi ise Erdoğan’ın ezici üstünlüğüyle sonuçlandı. Karakeçililer Erdoğan’a bin 625 oy ve yüzde 73.93 oranla destek verdiler.

KESKİN

Keskin yerel seçimlerde AK Parti’nin kaybettiği ilçelerden biri olmuştu. SHP eski Milletvekili Esra Yılmaz Aksoy’un aday gösterilmesi seçimlerde AK Parti’yi destekleyenlerin üzüntüsüyle karşılanmıştı. Her seçimde AK Parti’ye büyük destek veren Keskinliler az bir farkla BBP Adayı Dede Yıldırım’ı başkanlık makamına çıkarmıştı. Esra Aksoy bu seçimde bin 621 oy ve yüzde 28.24 oran ile seçimi ikinci sırada tamamlamıştı. Keskinliler Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde AK Parti ve Eroğan’a olan desteğini sandığa yansıttı. Keskin bu seçimde Erdoğan’a 6 bin 673 oy ve yüzde 70.42 oranla destek verdi.

SULAKYURT

Sulakyurt yerel seçimlerde AK Parti’nin kaybettiği ilçelerdendi. Mevcut Belediye Başkanı Ali Şahin bu seçimi 331 oy ve yüzde 26.61 oranla üçüncü sırada tamamlamıştı. Çatı aday İhsanoğlu, Kırıkkale’de Erdoğan’a en çok bu ilçede yaklaştı. Erdoğan, bu ilçede 2 bin 395 oy ve yüzde 52.72 destek alırken, İhsanoğlu 2 bin 52 oy ve yüzde 45.17 oranına ulaştı.

YAHŞİHAN

Yerel Seçimler de AK Parti Adayı mevcut Belediye Başkanı Ahmet Sungur, 3 bin 900 oy ve yüzde 48.71 oranla en yakın rakibine bin 300 fark atmıştı. Cumhurbaşkanlığı Seçim sürecinde yoğun çalışmalar oy oranındaki artışın da mimarı oldu. Yahşihanlılar Erdoğan’a 4 bin 767 oy ve yüzde 62.33 oranla destek vererek, Kırıkkale il geneli ortalamasının yükselmesine büyük katkı sağladı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu