Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetYaşam

Farklılıklar ayrılık yaratmamalı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek Hicri Takvi’min başlangıcı Muharrem Ayı’nı kutladı.

 

“BÜYÜK ÜZÜNTÜYE SEBEP OLDU”

İl Müftüsü Gerek yazılı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “İslâm âlemi olarak yeni bir hicrî yıla girmiş bulunuyoruz. Malumlarınız olduğu üzere Muharrem Ayı Hicri takvimin başıdır. Sevgili Peygamberimizin (sas) Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan Hicri Takvim Hz. Ömer zamaında kabul edilmiştir. Hicretten altmış bir yıl sonra Muharrem ayının onunda, bir aşure gününde Sevgili Peygamberimizin (sas) biricik torunu Hz. Hüseyin’in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu yetmişten fazla masum insanın dünyevi ihtiraslar uğruna Kerbela’da zalimce ve hunharca şehit edilmesi bütün Müslümanların nezdinde büyük bir üzüntüye sebep olmuştur.

 

“MÜMİNLERİN GÖNÜLLERİNDE TAHT KURMUŞTUR”

Şehit edilen Hz. İmam Hüseyin ve Ehli Beyt mensuplarının, bu haksızlıklar ve zulümler karşısındaki akidevi duruşları ve hakkı üstün tutma uğruna vermiş oldukları Nebevi mücadeleleri bütün müminlerin gönüllerinde taht kurmuştur; onlara bu zulmü reva görenler ise Müslümanların ve tüm insanlığın ortak vicdanında mahkûm olmuştur.

 

“HER TÜRLÜ FİTNEYE KARŞI ÇIKMALIYIZ”

Bütün Müslümanları derinden etkileyen bu elim olayı günümüze taşıyarak aramızdaki kardeşliği, birlik ve beraberliği bozacak uslüp ve tartşmalardan kaçınmak son derece önemlidir. Dolayısıyla bu trajediden yola çıkarak bazı mezhebi farklılıklar aramızda ayrılık ve gayrılığa neden olmamalıdır. Bizlere düşen en önemli görev, her türlü fitneye karşı çıkarak Müslümanların vahdetini ve kardeşliğini savunmaktır. Bugün yapmamız gereken Hz. Hüseyin’i anlamak ve O’nun bizlere bıraktığı hakkın ve adaletin etrafında toplanmaktır

 

“ŞEHİTLERİ RAHMETLE YAD EDİYORUM”

Bu düşünce ve duygularla başta şehidler sultanı Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. İslam aleminin Hicri yılbaşını tebrik eder, milletimizin ve tüm insanlığın huzuruna ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşamalarına vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.  Yüce Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi Ehl-i Beyt-i Mustafa ve tüm inananların üzerine olsun”

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu