Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Gençlere büyük görev düşüyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

GENÇLİK MECLİSLERİ 6. BÖLGE TOPLANTISI BAŞLADI

 

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin ev sahipliğinde “Gençlik Meclisleri 6. Bölge Toplantısı” başladı. Gençlik Kalkınma Derneği’nin Kurucu Genel Sekreteri ve Kırşehir Akpınar Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, “Şehir kültürü çalışmalarında Gençlik Meclisi’ne ve gençlere önemli görevler düşüyor” dedi.

 

DESTEĞİNİ ESİRGEMİYOR

Türkiye’de Gençlik Meclislerinin Güçlendirilmesi, Gençlik Meclisleri Ağının Oluşturulması Projesi İç Anadolu Bölge Koordinatörü ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Bünyamin Nokta, gençliğe desteğini esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.

 

KURUMSALLAŞMA AMAÇLI

Gençlik Kalkınma Derneği Başkanı Mesut Demir de Türkiye’de var olan gençlik meclislerinin kurumsallaşmasına yönelik faaliyet içinde olduklarını söyledi. Gençlik Kalkınma Derneği’nin Kurucu Genel Sekreteri ve Kırşehir Akpınar Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu ise yaptıkları çalışmaların tabana yayılması ve hayatın içine girmesini sağlamanın yollarını arayacaklarını dile getirdi.

 

SİVİL TOPLUMUN ÜST YAPISI

Başkan Akyürek de belediyeciliği bir vakıf olarak gördüklerini ifade ederek, “Bu anlayışla yönetilen belediyeler halka daha büyük katkı yapıyor. Gençlik merkezleri ve Gençlik Meclisi’nin koordinasyonuyla, doğrudan gençlik faaliyeti yürütmekteyiz.” dedi. Şehir kültürü çalışmalarında Gençlik Meclisi’ne ve gençlere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Akyürek, “Gençlik meclisleri, sivil toplum kuruluşları çalışmalarının alternatifi olmamalı. Bu meclisler, her sivil toplum kuruluşunun adeta üst yapısı gibi.”

 

ÇOK DEĞERLİ YERLERDİR

Onlardan da gerekirse temsilciler alarak hayırlı faaliyetlerde bulunan kuruluşlarla işbirliği yaparak yürümeli. Gençlere yönelik çalışma organizasyonu olduğu için bu meclisler çok değerlidir.” İki gün sürecek programa, Konya’nın yanı sıra Ankara, Adana, Aksaray, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri, Mersin, Niğde ve Yozgat belediyelerinin gençlik meclisi başkanları katılıyor.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x