Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

GURUR DUYDUK ÇOCUKLAR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kurtuluş Mahallesinde oturan 7 ile 15 yaşları arasında ki çocuklar terörü ve darbeyi lanetlemek için yürüyüş yaptılar. Kendi aralarında teşkilatlanan çocuklar bayrak açarak “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” ve “Bu Vatan Bizimdir Bizim Kalacak” şeklinde slogan attılar.
15’LİLER GÖREV BAŞINDA
Çanakkale savaşında cephede asker kalmaması üzerine çıkartılan seferberlik kararı ile gönüllü olarak cepheye koşan 15’lilerin torunları göreve hazır olduklarını gösterdi. Adlarına türküler ve ağıtlar yazılan 15’lileri andıran Kurtuluş Mahallesi çocukları dedelerinin izinde olduklarını ve Vatan için Ölmeleri gerektiğinde bir adım geri atmayacaklarını gösterdiler.
TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU
 Sesleri ile caddeyi inleten ve Mahalle sakinlerini balkonlara, esnafları sokaklara döken çocukların yürekten bir şekilde bağırmaları esnafların ve sakinlerin duygulanmasına sebep oldu. Bir esnaf “Tüylerim diken diken oldu, kalbim göğsüme sığmıyor. Bu çocuklar varken kim Türk’le baş edebilir. Aslan evlatlarım benim” diyerek duygularını dile getirdi. Balkonlara çıkan ve çocukların bu özverili yürüyüşlerine tanık olan vatandaşlar alkışlar eşliğinde çocuklara destek oldular.
DAMARLARINDA Kİ ASİL KAN DURUYOR
Cadde üzerinde geçen yaşlı bir adam durarak çocukları izledikten sonra “Bu çocukların kanında Atatürk’ün bahsettiği asil kan var. Savaş var de geri adım atmazlar. Ölümün anlamını bilmez ama Ölümden korkmazlar. Memleket emin ellerde bu çocuklar gelecekte bu vatanı kimseye vermezler” diyerek duygularını ifade etti.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x