Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

İl Genel Meclisinde Çaykara dönemi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kamuoyunun merakla beklediği İl Genel Meclis Başkanlığı seçimi sona erdi. Üç adayın bulunduğu seçimde, mevcut Başkan Şerafettin Atalay adaylıktan çekildi. İki aday ile yapılan seçimi Murat Çaykara seçildi.

 

 

İl Genel Meclisi salonunda gerçekleşen seçimde, 21 meclis üyesi oy kullanırken, Murat Çaykara 15, Selahattin Yıldıran 5 oy aldı, 1 oy geçersiz sayıldı. Çaykara, kendisine oy veren üyelere teşekkür ederek, meclis olarak hizmete kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi. Muhalefet, iktidar ayrımı yapmadan, kucaklayıcı bir anlayışla çalışma gayreti içerisinde olacaklarını belirten Çaykara, “İnşallah ortaya bir farklılık çıkaracağız. Buradaki hiçbir arkadaşımızın birbirinden ayrı üstünlüğü olmadığına inanıyorum. Tüm arkadaşlarımız, kıymetli ve değerli. İnşallah ortak çalışmamız Kırıkkale için olacak ve Kırıkkale’yi hep birlikte daha üst seviyelere getirmeye çalışacağız.” diye konuştu. Eski İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay da başkanlığa seçilen Çaykara’yı tebrik ederek, görevinde başarı diledi.

 

20 KÖYDE KİLİT PARKE ÇALIŞMASI

Seçimden önce bir konuşma yapan Mevcut Başkan Atalay, “Bundan 2 sene önce yine böyle coşkulu kalabalıkla il genel başkanlık seçimimizi yaptık. Bu meclis başkalığı seçiminde de başkan olarak seçildim. 2 yıldır sizler için elimden gelen bütün gayreti gösterdim. Elimden geldiğince meclis üyesi arkadaşlarım tamamıyla iktidar ve muhalefet ayrımı yapmaksızın tamamıyla birlikte beraber şehrimize başkanlık yürütmeye gayret ettim. Yapacağımız yatırımları her zaman birlikte istişare ederek, kararlaştırdık. Hiçbir zaman ben meclis başkanıyım. Ben ne dersem o olur söyleminde olmadım. Biz neticesinde köylere hizmet götürüyoruz. Şehirde bir vatandaş hangi imkanlara sahipse köylüde aynı imkanlara sahip olsun. Kaynaklarımız fazla değildi bunu biliyorduk. Maalesef zengin il değiliz. Genel bütçeden gelen kaynaklarla bir şeyler yapma gayreti içinde olduk. Geçmiş dönemde 200 kilometrelik kaliteli asfalt yapma çabasında olduk. Kanalizasyon da eksiklerimiz vardı. Bu 2 yıl içinde 20 tane kanalizasyon tesisi yaptık. 20 köyde kilit parke çalışması yaptık” şeklinde konuştu.

 

ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM

Atalay partide ikilik yaratmamak için aday olmadığını söylerken, her zaman siyasette olacağını ve dürüst siyaset yapacağını belirtti. “ Bu seçim süreci yaklaştı. Ben hiçbir zaman bir hesap kitap içinde olmadım. Kimseyle gizli kapaklı pazarlıklar içinde olmadım. Herkesle açık seçik gittim konuştum. Oy veririm diyende oldu, vermem diyende oldu. Açıkça benim yüzüme oy vermem diyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ama bir grup var ki maalesef hem yüzümüze gülüyor hem de arkamızdan kazık atıyor. Benim her zaman siyasette olma sebebim, dürüst düzgün insanlarında siyaset yapabileceğini göstermektir. Ben Allahıma şükürler olsun hiçbir şaibeye bulaşmadım. Safsam safım temizsem temizim. Bu siyasette de var olmaya mücadele etmeye devam edeceğim.  Bugün ki seçime gelecek olursak burada bir rehalite var. Ben elimden geldiğince çaba gösterdim. Bu söz veren arkadaşların bir kısmının geri dönmesi sebebiyle bu durum ortaya çıktı. Yaptığım istişareler sonucunda da partimizin kararına uygun bir şekilde hareket ederek, ikilik yaratmamak için, bölen olmamak adına bu meclis başkanlığı seçimde aday olmuyorum” diye konuştu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x