Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

İL ÖZEL İDARESİNDE, "ÖZEL ÇIKAR İDDİASI"

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kaymakamlıkların yaptığı ihaleleri alan ve işleri bitiren Müteahhit firmalar, İl Özel İdaresi Mühendislerinden şikâyetçiler. Mühendislerin keyfi uygulamalarından bunalan müteahhitler yetkili olan her makama şikâyetlerini iletiyorlar.
GÖREVLERİNİ YAPMIYORLAR
İl Özel İdaresi kontrolör mühendisleri, keyfi uygulamalar ile hem köylüleri hem de yüklenici firmaları çileden çıkartıyor. Vazife gereği yüklenici firmaların istediği zaman inşaatları kontrol etmeye ve işçileri yönlendirmekle görevli mühendisler çağrılara kulak asmıyor ve vazifelerini yerine getirmiyor. İş bittiği zaman ise geldiğinde o arandıkları konulardan dolayı sorunlar yaşatarak köylüleri mağdur bırakıyorlar. Son olarak Beşbıçak Köyü su işini bitirdikten sonra, birçok gereksiz sorun çıkartan mühendisler, Muhtar ve Müteahhitle tartıştılar.
TANIDIKLARI ŞİRKETLERE YÖNELNDİRİYORLAR
Kontrolör Mühendisler, Kaymakamlıktan iş alan Müteahhit firmaları inşaat malzemesi almak için tanıdıkları firmalara yönlendiriliyorlar. Manolya İnşaat şirketinin sahibi Âdem Güney’e göre, kontrolör mühendisler, yapacakları alışverişi tanıdıkları firmalardan yapmalarını istiyorlar. Adem Güney “ şirket bize alışveriş yapacağımız firmaları söylüyor. Ama aynı marka ürünler başka firmalarda daha hesaplı. Biz ticaret yapıyoruz, kaliteyi ucuza mal etmek zorundayız. Yoksa batarız. Z marka z kodlu bir ürünü 10 yerine 8’e alabildiğimiz zaman kar ederiz. Mühendislerin yönlendirdiği firmalar pahalı ürün satıyorlar. Almadığımız zaman ürünler teste gönderiliyor ve test ücreti ödeyince maliyet aynı seviyeye geliyor.” İfadelerini kullandı.
YALAN BEYANLA İŞ TESLİMİNE ENGEL OLUYORLAR
Müteahhit Adem Güney, mühendislerin işlere engel çıkartmak için her türlü zorluğu çıkarttığını savunurken “Kendi söyledikleri marka ve modelde ürün alıyor ve bunları inşaatlarda kullanıyoruz. Sonra marka ve modeli veren mühendisler o ürünleri teste gönderiyorlar. Testte amaç ödemeleri geciktirmek ve iş teslimini uzatmak. 21 Temmuzda test için gerekli parayı il özel idaresine yazdım. Size verdiğim evrakta görüleceği üzere 26 Temmuzda Kontrolör Mühendis, Balışeyh Kaymakamına yazı yazıyor ve işi teslim alamayacaklarını çünkü test için gerekli harçların yatırılmadığını yazıyor. Bakın ben parayı yatırdıktan 5 gün sonra parayı yatırmadılar diye yazı yazıyor. Bunun tek sebebi onların anlaşmalı olduğu firmalardan alışveriş yapmamamız. Araştırılmasını istiyorum, Valiliğe dilekçe verdim, savcılığa da suç duyurusunda bulunacağım. İl Özel İdarede konuşmadığım kimse kalmadı. Bu firmalarla Mühendislerin bağının ortaya çıkartılmasını istiyorum. O firmalarla özel çıkar amacı güden anlaşmaları olduğundan şüpheleniyorum.” İfadelerini kullandı.
2010 ŞAİBELİ KPSS İLE İŞE GİRDİ
Yüklenici Firmanın sahibi Adem Güney adı geçen mühendisin 2010’da şaibeli KPSS ile işe girdiğini belirterek “Adam kendine aşırı güveniyor. Beni kimse sorgulayamaz, ben ne dersem o diyor. Kimse bu adamın keyfi uygulamalarını ses çıkartmıyor. Birileri bu adamdan nedensiz bir şekilde çekiniyor. 2010’da şaibeli KPSS ile işe girdi. Beşbıçak Köyü Muhtarı, köylüler ve inşaatta çalışan işçiler şahidimdir. Tartışma esnasına bana ağza alınmayacak küfürler etti. Pislik, şerefsiz diyecek kadar cüret gösterdi. Bununla da kalmayıp ana, bacı küfretti. Sinirlenip sen fetöcüsün 2010’da işe girdin, o KPSS şaibelidir deyince kulağıma eğildi ve fetönün bilmem nesini ye diyecek kadar haddini aştı. Ben bu adamlardan şikâyetçiyim. Bu mühendisten, mühendisin yönelendirdiği firmalardan, mühendise göz yuman herkesten şikâyetçiyim. Bu işin de takipçisi olacağım, gerekli her yere şikâyetlerimi sürdüreceğim” ifadelerini kullandı

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x