Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kırıkkale Üniversitesinde Sanat sergisi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2. Ve 3. Sınıf Resim bölümü Öğrencileri yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergi açarak beğeniye sundular. Birbirinden güzel çalışmaların sergilendiği yıl sonu sergisi, büyük beğeni topladı.

 

Açılış yapıldı

Kırıkkale Üniversitesi Merkez Kütüphanesinde beğeniye sunulan ve Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Şuayyip Yücel, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Güler, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Gencer, ve Yrd. Doç. Dr. Hüda Sayın Yücel tarafından hazırlanan serginin açılışını, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çağlayan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Arapgirlioğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ali Ahmet Doğan yaptı.

 

27 Mayıs’a kadar açık kalacak

Sergi açılışı öncesi çalışmalar hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Ayşe Güler,Güzel Sanatlar Resim Bölümü öğrencilerinin sanatsal yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı sunarak bireysel yeteneklerin gelişimi ve çalışma öz disiplininin oluşması açısından her dönem düzenli olarak “Öğrenci Çalışmaları Sergisi” düzenlediklerini belirtti. Güler,bu kapsamda hazırlıkları tamamlanan 2014-2015 Güz Dönemi II. ve II. Sınıf Resim Dersi ve II. Sınıf Kavramsal Sanat Uygulamaları Dersi Öğrenci Çalışmalarının yer aldığı resim sergisi 13-27 Mayıs Nisan tarihleri arasında K.Ü. Merkez Kütüphane Sanat Galerisi’nde sergileneceğini söyledi.  Yrd. Doç. Dr. Güler, “ Resim atölye başlığı altında öğrencilerin yapmış oldukları Türk ve yabancı ressamların reprodüksiyonları yer almaktadır. Usta bir ressamın gözünden renk, biçim, kompozisyon ve konu aktarımın tek tek öğrenciler tarafından analiz edilerek yapılan bu çalışmalarda; izleyici, öğrenci ve usta ressamları bir araya getirmeye çalışılmıştır.” diye konuştu.

 

Açılışla birlikte konser verildi

Yrd. Doç. Dr. Hüda Sayın Yücel ise yaptığı konuşmada, Kavramsal Sanat Uygulamaları Dersinde ise farklı disiplinler için ortak olan tasarım dilini kavramayı sağlayacak temeli oluşturmak, öğrencilerin çok boyutlu düşünebilmelerini sağlamak, uygulamaya yönelik el ve zihin becerilerini geliştirmesini sağlamak amacıyla Optik Sanat ve Pop Sanat ile ilgili çalışmalar II. sınıf öğrencileri ile gerçekleştirildiğini ifade etti. Yücel, açıklamasında “ Öğrenciler, Optik Sanat’ta hareket yanılsaması ve ışık kullanılarak bilimsel yöntemlerden yararlanarak kompozisyonlar oluşturmuşlardır. Renklerle, biçimlerle, çizgilerle görsel etkiler yaratarak, sistematik araştırılma yapılarak, görsel etkinin her bireyin gözünde algılama mekanizması yoluyla aynı biçim oluşmasını ve yapıtın kavranması için seyircinin belli bir kültürel birikime gereksinimi olmaksızın Optik Sanat’a uygun işler ortaya konulmaya çalışılmıştır. Pop-Art çalışmalarında ise günlük yaşamın özellikle TV, reklam, çizgi film, sinema v.b. iletişim araçlarının ifade aracı olarak kullanılarak,  klişeleşmiş ve imgeleşmiş öğelerin resimlerde kullanılması hedeflenerek çalışmalar üretilmiştir. Pop yapıtlarda bu tüketim dünyası ve onun yapay, geçici varsıllığı eleştirisiz, olduğu gibi kabullenilmiştir. Tüketim dünyası olduğu gibi gözler önüne serilmeye amaçlayan çalışmalar yer almaktadır.” diyerek, tüm akademik ve idari personeli, öğrencileri ve sanatseverleri bu güzel çalışmaları görmeye davet etti.

Sergi sırasında eş zamanlı olarak Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin seslendirdiği Acapella Konseri katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

 

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu