Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

Milyonlar ÖTV ve KDV için çalışıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun; bütçe görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Vurgun, “Meclis’te görüşmeleri devam eden 541 milyar liralık 2016 bütçesinin vergiler yoluyla toplanan 460 milyar liranın yüzde 90’ını işçi, memur, emekli, asgari ücretli gibi tüketici kesim ödeyecek” dedi.
 
GEREKÇELER BELİRLENMİŞ OLDU
Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, “2016’da gelir vergisinin 99 milyar, KDV’nin 141 milyar, ÖTV’nin 116 milyar, damga vergisinin 14 milyar, harçların 19 milyar, banka ve sigorta muameleleri11 milyar, motorlu taşıtlar vergisi 10 milyar, diğer vergilerin ise 16 milyar olması hedefleniyor. 2016’da patronlardan alınan kurumlar vergisi 37 milyar olacak. Gıda, akaryakıt, otomotiv, iletişim gibi alanlardaki yüksek vergileri indirmeye yanaşmayan devletin, gerekçesi de böylece belli oldu. Devlet, çok kazanandan az, az kazanandan çok almaya devam edecek” dedi.
 
KURUMLAR VERGİSİNDEN 33 MİLYAR
Bütçe görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulunan Vurgun, “2015’TE 94 milyar lira olarak hedeflenen ÖTV’den 106 milyar lira gelir elde edildi. Geçen yıl ayrıca gelir vergisinden 86 milyar, KDV’den 121 milyar, harçlardan 17 milyar, damga vergisinden 12 milyar, motorlu taşıtlar vergisinden 9 milyar, diğer vergilerden 15 milyar, banka ve sigorta muamelelerinden 9 milyar, kurumlar vergisinden 33 milyar lira toplandı.”
 
MAL VE  HİZMET ALIMINA 47 MiLYAR
“Vatandaşın kazandığı üç kuruştan KDV-ÖTV-MTV diye toplanan vergilerle oluşturulan bütçenin 147 milyar liralık kısmı personel harcamalarına gidecek. Dolaylı vergilerden toplanan paranın 56 milyar lirası, yani patronların ödediği 37 milyardan daha fazlası ise faiz giderleri için harcanacak. Bütçede araç kiralama, araç alma, kamu hizmet binalarının kiralanması gibi mal ve hizmet alımı için de 47 milyar lira ayrılmış bulunuyor”şeklinde konuştu.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu