Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

MKE’de yolsuzluk

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

HABER71 / ÖZEL HABER

MKE’DE YOLSUZLUK

Tam iki yıl önce MKEK Mühimmat Fabrikası’nda hayali ambar yolsuzluğu yaşandığını iddia etmiştik. Ve bugün haklı çıktık. Soruşturma süreci mahkeme kararı ile tamamlandı. Sorumlulara 3 milyon TL’ye yakın zimmet çıktı. Mühimmat Fabrikası Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Yiğit görevden alınırken, Mühimmat Fabrikası Müdürü Sait Altıntaş’ın ise hala makamda oturması şaşkınlık verici.

EVRAKTA SAHTECİLİK

Kırıkkale son yıllarda Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Fabrikalarının yolsuzlukları ile anılmaya başlandı. En son Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi’nin MPT-76 Milli Piyade Tüfeğini satmaya kalkışması gündeme bomba gibi düşmüştü. Şimdi ise iki yıl önce yazdığımız MKE Mühimmat Fabrikası’nda yaşanan ambar yolsuzluğu gündeme geldi. Evrakta sahtecilikle fabrikaya girmeyen malzemelerin ambardan geçti gibi gösterildiği iddia edilmiş ve olayla ilgili görevlendirilen müfettişler yolsuzluğu derinlemesine araştırmıştı. Ve mahkeme kararı açıklandı. Sorumlulara 3 milyon TL’ye yakın zimmet çıktı.

BİZ DEMİŞTİK

Mühimmat Fabrikası Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Yiğit görevden alınırken, Silah Fabrikası’na uzman olarak gönderildi. Yakın zamanda kurum içi görevden almaların devam edeceği öğrenildi. Kurum içinde Mühimmat Fabrikası Müdürü Sait Altıntaş’ın ise hala makamda oturması şaşkınlıkla karşılandı. Kırıkkale’de sadece ve sadece Haber71’in yazdığı haberler sonunda gerçek anlaşıldı. Geçtiğimiz aylarda Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, polis tarafından suçüstü yakalanmıştı. Şimdi aynı yakalamalar Mühimmat Fabrikasında yaşanabilir.

YOLSUZLUĞU NASIL YAPTILAR?

MKEK’yi yüz binlerce lira zarara uğratan yolsuzluk şöyle gerçekleşti; Fabrikanın ihtiyacı olan malzemelerin sipariş listesine sahte imzalarla malzeme eklendi. İhtiyaç fazlası malzemeler ise ambardan geçti olarak gösterildi. Görevli başmüfettiş 2014 yılının mayıs ayında yaptığı denetimde, 3 yıl geriye dönük araştırma yaptı. Müfettiş 685 bin TL açıkla karşılaştı. İddiaya göre yolsuzluğun geriye dönük araştırmalarla milyonlara ulaşacağı söylenmişti ve öylede oldu. İhtiyaç fazlası hayali malzemelerin alınmasında imzası olan bazı kişilerin imzalarının sahte olduğu yönünde ifade verdiği öğrenildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu