Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Okullara Masaüstü bilgisayar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Vali Kolat’ın da katıldığı törende, 108 masa üstü bilgisayar, ilk ve ortaokullarla liselerin müdürlerine teslim edildi

 

Yatırımlar devam ediyor

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün konferans salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye’de çok önemli değişim ve dönüşümün yaşandığını söyledi. Kolat, 12 yıl öncesinde birçok sıkıntıların çekildiğini belirterek, “Eskiden, defter, okul, sınıf, kitap bulunamıyordu. O günlerden bugünlere gelindi. Gerçekten de ülkemiz, ulaşım, sağlık ve eğitimde son derece önemli noktaya geldi. Halen Kırıkkale’de yaklaşık 2 milyon lira tutarında yatırımımız devam ediyor. Bu inşaatlarımızın arasında eğitim yatırımları ön planda” diye konuştu.

 

En çok pay eğitimin

Kolat, 50-55 kişilik sınıflardan 21 kişilik dersliklere gelindiğini dile getirerek, “Kitap bulamıyorduk. Şimdi okul başladığında sıraların üzerinde duruyor. Eskiden bütçeden en çok payı savunma alırdı. Şimdiyse eğitim alıyor. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, eğitimde çağ atlatılmıştır. Bütün bu imkanları iyi değerlendirmek lazım. Milli Eğitim Bakanlığımız yaptığı bir mevzuat değişikliğiyle yönetim kademesinde de önemli değişiklik yaptık. Vatandaşlar, öğrenciler, yöneticiler eğitim camiasından daha fazla şey bekliyor” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından 108 masa üstü bilgisayar, ihtiyaca göre ilk ve ortaokullarla liselerin müdürlerine teslim edildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu