Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Süneyle mücadele şart

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer Kırıkkale’de hububat ekili alanlarda süne gözlendiğini söyleyerek, üreticilere süneyle mücadele konusunda uyarılarda bulundu.

 

YAĞIŞLAR KIMILI ENGELLEDİ

2016 yılının hububat açısından verimli bir yıl olmasını beklediklerini belirten Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, üreticilere bazı uyarılarda bulundu. Süne ve Kımıl’ın Hububat ürünü zararlıları arasında yer aldığına vurgu yapan Başkan Sümer “Kımıl dönemini zarar görmeden atlattık. Bunun sebebi ise havaların son zamanlarda yağışlı geçmesi. Bu dönemde buğday hızlı büyüdü ve kımıldan zarar görmedi. Bu durum sevindirici bir gelişme oldu” ifadesini kullandı.

 

ARAZİLERDE SÜNE GÖRÜLDÜ

Hububat ürünlerinin en büyük düşmanlarından birisinin ise süne olduğuna dikkat çeken Başkan Sümer “1 Haziran’da süneyle mücadele başladı. Bu mücadele 20 Haziran’a kadar devam etmeli. Hububat ekili arazilerimizin büyük bölümünde süne görüldü. Üreticilerimizin süneyle mücadelede duyarlı davranmaları kendi menfaatlerine olacaktır” diye konuştu.

 

AŞIRI YAĞIŞLAR ZARAR VERMEYE BAŞLADI

Bu dönemden sonra yağışların hububat ve bakliyat ürünlerine zarar verebileceğine dikkat çeken Başkan Sümer “Bu dönemde en büyük sıkıntımız yağışlarla birlikte pas ve kınacık. İnşallah bundan sonraki dönemde hava şartları normal seyrinde ilerler de bu sıkıntılardan kurtuluruz. Aynı zamanda fazla yağış ilimizde geniş kapsamlı ekimi yapılan Nohutlara da zarar verdiği görülüyor. En büyük beklentimiz 22 Haziran’a kadar dolu, afet, sam gibi doğal afetlerin yaşanmaması. İl bazında rekolte beklentimiz istenilen seviyede ilerliyor. Bu durum devam ederse 2016 hasat yılı inşallah verimli geçecek” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu