Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

“Yavrum bayrağını severdi, Bayrağın ne güzelmiş”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

DİYARBAKIR LİCE’DE ŞEHİT OLAN ASTSUBAY ŞÜKRÜ CEYLAN, SON YOLCULUĞUNU UĞURLANDI

 

 

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde eli kanlı terör örgütünün saldırısı sonrası şehit düşen Astsubay Şükrü Ceylan (34), Nur Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Şehit Annesi Dudu Ceylan, “Ben seninle gurur duyuyorum. Yavrum bayrağını severdi, Bayrağın ne güzelmiş” diyerek oğluna son vedasını yaptı.

 

ÇOCUĞUNU BABASIZ BIRAKTI

Ramazan ayında da kanlı yüzünü gösteren hain terör örgütü, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yüreğimizi bir kez daha yaktı. Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesine bağlı Mehmetbeyobası köyü nüfusuna kayıtlı olan 34 yaşındaki 8 yıllık Astsubay Şükrü Ceylan şehit düştü. Evli ve bir çocuk babası olan şehit Ceylan, ardında 3 yaşında Yavuz isminde bir çocuğunu da öksüz bıraktı. Pazar günü sabah saatlerinde meydana gelen olayın ardından şehit olan Ceylan’ın Etiler Mahallesi, 1123’üncü Sokak’ta ki baba ocağına acı haber ulaştı. Haberin ardından baba Muhittin ve anne Dudu Ceylan, oğullarının şehit haberi üzerine fenalık geçirdi. Şehit Ceylan’ın bir kardeşinin de Eskişehir’de uzman çavuş olarak görev yaptığı ifade edildi.

 

BABA OCAĞINA SON KEZ GETİRİLDİ

Şehit Ceylan için ilk önce Diyarbakır Askeri Hastane bahçesinde tören düzenlendi. Törende Ceylan ın naaşı meslektaşlarının omuzlarında katafalka konuldu, öz geçmişi okunarak dua edildi. Burada düzenlenen törenin ardından şehit Ceylan, memleketi Kırıkkale’ye gönderildi. Son kez baba ocağına getirilen Ceylan için helallik istendi. Burada alınan helalliğin ve yapılan duanın ardından şehit Ceylan’ın naaşı, eskortlar eşliğinde Nur Camii’ne getirildi. Cenaze namazı öncesi şehit babası Muhittin, annesi Dudu’nun feryatları yürekleri parçaladı. Şehit babası, oğlunun tabutu üzerinde bulunan fotoğrafı öperken, gözyaşlarına da hâkim olamadı. Oğluna son kez sarılan anne Ceylan ise, “Ben seninle gurur duyuyorum. Yavrum bayrağını severdi, bayrağın ne güzelmiş” diyerek feryat etti.

 

DİK DURUŞUYLA HAİNLERİ SEVİNDİRMEDİ

Kırıkkale’nin 191. şehidi olarak kayıtlara geçen Ceylan’ın töreninde, eşi Büşra metanetini koruyarak, dik duruşuyla hain terör örgütünü sevindirmedi. Şehit Ceylan’ın kardeşleri Hüseyin, İbrahim ve Veysel’de kardeşlerinin tabutuna son kez sarılarak vedalaştı. Daha sonra İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından şehit Ceylan’ın cenaze namazı kılındı. Dualar eşliğinde helallik istenmesinin ardından Ceylan’ın naaşı, askerlerin omuzlarında tekbirler eşliğinde top arabasına kadar taşındı. Ceylan, askeri tören mangası eşliğinde Nur Geçitten vatandaşların dualarıyla uğurlandı. Törenin ardından şehit Ceylan, Kırıkkale Şehitliği’nde, dualar eşliğinde toprağa verildi.

 

EŞİNİ VE ÇOCUKLARINI GÖNDERDİ

Ağrı Doğubeyazıt’tan Diyarbakır’ın Lice ilçesine bir hafta önce geçici görevle giden 34 yaşındaki 8 yıllık Astsubay Şükrü Ceylan, eşi Büşra’yı 3 yaşındaki oğlu Yavuz ile birlikte “Siz Kırıkkale’ye gidin, ben de Allah izin verirse bayramda gelirim” diyerek babasının evine gönderdiği detaylar arasında yer aldı. Şehit törenine; Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Milletvekilleri Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, sivil toplum kuruluş temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Yavrum bayrağını severdi, Bayrağın ne güzelmiş” - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri “Yavrum bayrağını severdi, Bayrağın ne güzelmiş” - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri “Yavrum bayrağını severdi, Bayrağın ne güzelmiş” - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

“Yavrum bayrağını severdi, Bayrağın ne güzelmiş” - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşen 34 yaşındaki Astsubay Şükrü Ceylan’ın Kırıkkale’deki baba ocağına ateş düştü. ( Aile Albümü – Anadolu Ajansı )

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu