Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşam

Kırıkkale Belediyesi’nden Elazığ’a yardım eli

Kırıkkale Belediye başkanlığı, merkez üssü Elazığ ili Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremin hissedildiği bölgelerdeki yaraların sarılması amacı ile hazırladığı bin adet yardım kolisinden oluşan temel gıda maddesini yola çıkardı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Belediyesi başkanlığı, merkez üssü Elazığ ili Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremin hissedildiği bölgelerdeki yaraların sarılması amacı ile hazırladığı bin adet yardım kolisinden oluşan temel gıda maddesini yola çıkardı.

GIDA PAKETLERİ YOLA ÇIKARILDI

Kırıkkale Belediye Başkanlığımız 41 vatandaşımızın hayatını kayıp ettiği, binin üzerinde vatandaşımızın yaralandığı şiddetli Elazığ depremi sonrası üzerine düşen görevi yerine getirmek için öncelikle depremin şiddetli hissedildiği Elazığ, Malatya Valilikleri, Belediye Başkanlıkları, AFAD ile irtibata geçmiş, tüm imkanlarını seferber etmeye hazır olduğunu en yetkili ağızlara iletmişti. Buralardan depremin yaralarının hızla sarıldığı, gıda yardımına ihtiyaç duyulduğunun bildirilmesi üzerine Kırıkkale Belediye Başkanlığınca hazırlanan bin adet gıda yardım paketi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

SAYGILI “BÖLGE HALKININ YANINDAYIZ”

Yardım paketlerinin hazırlanması ve yola çıkarılmasını titizlik ile takip eden Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı yardım aracının uğurlanması esnasında “Ülkemizi derinden sarsan Elazığ ili Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem felaketinde hayatını kayıp eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet geride kalan ailelerine sabır diliyorum. Yine aynı depremde yaralanan vatandaşlarımıza açıl şifalar, depremin hissedildiği tüm illerde yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi Kırıkkaleli hemşehrilerimiz adına iletiyorum”diye konuştu.

DEPREMİN YAŞANDIĞI İLK ANDAN İTİBAREN İRTİBAT HALİNDEYİZ

Belediye Başkanı Saygılı “Deprem felaketinin hemen ardından devletimizin tüm imkanları ile bölge halkına seferber olduğuna hep birlikte şahit olduk, yıkıklar altında kalan vatandaşlarımızın çıkarılması için yoğun çaba sarf edildiğini yakından izledik. Biz Kırıkkale Belediye başkanlığı olarak depremin hemen sonrası Elazığ, Malatya Valiliği ve Belediye Başkanlıkları ile irtibata geçtik, deprem sonrası bizlerden gıda yardımı talebinde bulunulması üzerine Kırıkkale Belediye Başkanlığımız olarak bin adet temel yaşam malzemelerinin olduğu gıda yardım kolileri hazırlayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bu gün ilimizden uğurluyoruz. Elazığ ve Malatya illeri bizlerin can ciğer kardeşleri. Kırıkkale halkının onların bu en zor günlerde yanlarında olduğunu bilmelerini istiyoruz. Yine Kırıkkale halkı ve Belediye Başkanlığımız bölgeden gelecek taleplere imkanları ölçüsünde cevap vereceğinin, AFAD üzerinden ilgili birimler ile irtibat halinde olduğumuzun bilinmesini istiyorum” ifadesini kullandı.

TEMEL GIDA MADDELERİ

Kırıkkale Belediyesi tarafından oluşturulan yardım paketlerinin içerisinde kahvaltılık malzemelerin yanı sıra prinç, çay, zeytinyağ gibi temel gıda malzemeleri bulunuyor. Oluşturulan bin adet yardım kolisi yine Kırıkkale Belediyesi tarafından temin edilen kamyon ile birlikte, birim müdürlerinin de bulunduğu törende dua ile yola çıkarıldı.

İpek Kırıkkalelilerin Göğsünü Kabarttı

Kaş yaparken göz çıkartmak bu olsa gerek

Depremzedelere Kırıkkale desteği

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x