Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Omuz omuza bayram

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Kırıkkale’de sendika ve sivil toplum örgütlerinin ortak düzenlediği etkinlikle kutlandı. Sendikalar adına konuşma yapan Petrol-İş Sendikası Başkanı Recep Sefer, hükümeti eleştirerek, “Elbette son 10 yılda özellikle uygulanan neoliberal politikalar insanlarımızı adeta bir değirmen gibi öğütüyor, savuruyor, sömürüyor. Onun için biz meydanlardayız” dedi.
MEYDAN ŞENLİK ALANIOmuz omuza bayram - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Cumhuriyet meydanında bir araya gelen sendika üye ve temsilcileri ellerinde Türk Bayrağı ve flamalarla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladılar. Kutlamalara sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi temsilcileri de katıldı. Sendikalar ve sivil toplum örgütleri adına bir konuşma yapan Petrol İş Sendikası Başkanı Recep Sefer, yılda bir gün talepleri dile getirmek için 1 Mayıs’ta meydanlara çıkıldığını dile getirdi. Sefer şöyle konuştu;
KALP KALBEYİZ
“Son 10 yılda özellikle uygulanan neoliberal politikalar insanlarımızı adeta bir değirmen gibi öğütüyor, savuruyor, sömürüyor. Onun için biz meydanlardayız. Bugün meydanlarda sınıfsız ve savaşsız bir dünya özlemiyle binlerce, milyonlarca insan bir araya geliyoruz. Siz Kırıkkale’de yüreği insan sevgisiyle dolu bir araya gelen insanlarsınız. Başka ülkelerdeki yani dünyanın 150 ülkesindeki milyarlarca insanla kalp kalbesiniz, omuz omuzasınız şu anda değerli dostlarım”
AYRIM YAPMAKSIZIN BİRLİKTE OLMALIYIZOmuz omuza bayram - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sefer şöyle devam etti; “1 Mayıs’ı ırk, din, dil ve renk ayrımı yapmadan kutlamalıyız. Burada her siyasi düşünceden insanı, haklarını ve hukuklarını korumak için görmek istiyoruz. Burada emeğin ve emekçinin dayanışmasının hakim olmasını istiyoruz. Bizler asgari ücretle çalışıp, çöpü toplayan emekçilerin seslerini duyurmak için buradayız. Kimseyi ötekileştirmiyoruz” dedi.
1 MAYIS HALAYI
Sefer’in ardından Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal, DİSK’E Bağlı Tüm Emekliler Sendikası Şube Başkanı Yüksel Doğan, Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin ve Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin’de kısa bir konuşma yaparak işçilerin bayramını kutladılar. Konuşmaların ardından davul zurna gösterisi yapıldı. Gösterinin ardından yapılan özgün müzik konseri ve eğlencenin ardından 1 Mayıs kutlamaları olaysız bir şekilde son buldu. Sendika üyeleri omuz omuza halay çekerek bayramlarını kutladılar. Omuz omuza bayram - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu