Manşet

TSO’da mesleki yeterlilik sınavı yapıldı

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı TOBB MEYBEM işbirliğinde düzenlenen Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavlarının bir yenisi gerçekleştirildi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı TOBB MEYBEM işbirliğinde düzenlenen Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavlarının bir yenisi gerçekleştirildi.

EN AZ 80 PUAN ALMALARI GEREKİYOR

Sınav, Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Alınması zorunlu meslek dalları arasında yer alan “Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5” alanında düzenlenen sınavın 39’uncusu gerçekleştirildi. İki aşamalı olarak yapılan sınavda adaylar hem teorik hem de pratik performans sınavına tabi tutuldu. Adayların başarılı sayılabilmeleri için İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili teorik sınavdan en az 70 puan, alan bilgisi sınavından en az 70 puan ve uygulamalı performans sınavından en az 80 puan almaları gerekiyor.

BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Belirlenen kriterleri sağlayan adaylar sınavdan başarıyla geçerek, 5 yıl süreyle geçerliliği olan Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanıyor. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, yapılan sınavların mesleki standartların yükseltilmesi ve iş güvenliğinin sağlanması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca belge zorunluluğunun, sektör çalışanlarının bilgi ve becerilerini geliştirmeleri için teşvik edici bir unsur olduğu ifade edildi. TSO ve TOBB MEYBEM işbirliğiyle düzenlenen sınavların önümüzdeki dönemlerde de devam edeceği belirtildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x