Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

TÜRKPATENT ile KÜ arasında iş birliği protokolü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) ile Kırıkkale Üniversitesi arasında sınai mülkiyet hakları alanında iş birliği protokolü imzalandı. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan TÜRKPATENT’in uluslararası otorite olmasına destek için protokol yaptıklarını söyledi.

VERİ TABANINI KULLANMA YETKİNLİĞİ ARTACAK

Türk Patent ve Marka Kurumu ile Kırıkkale Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. TÜRKPATENT’e yapılan sınai mülkiyet haklarına ilişkin başvuruların araştırılması ve incelenmesi hizmetlerinin yürütülmesinde, Üniversitenin insan kaynağından ve araştırma altyapılarından yararlanılmasına ilişkin esasları kapsayan Protokol, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ve Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan arasında imzalandı.  TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, törende yaptığı konuşmada, iki kurumun iş birliği çalışmalarına önceden başladığını, protokolle bunu daha da geliştireceklerini söyledi. Son dönemde artan patent başvurularının araştırma ve inceleme raporlarının hazırlanmasında Kırıkkale Üniversitesinden de katkı almak istediklerini belirten Asan, “Kırıkkale Üniversitesinin patent veri tabanlarını kullanma yetkinliği artacak, daha özgün ve nitelikli çalışmaların, Ar-Ge’lerin önü açılacak” diye konuştu.

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ KATKIDA BULUNACAK

Asan “Üniversitelerle Patent Araştırma İnceleme Raporları İşbirliği Projesiyle sınai mülkiyet alanında sunulan hizmetlerin hızının ve niteliğinin arttırılması, ayrıca sınai mülkiyet alanındaki bilinç ve farkındalık düzeyinin artması amacıyla patent ve faydalı model başvuruları için yapılan yenilik araştırması faaliyetlerinde, üniversitedeki mevcut yetişmiş insan kaynağından ve araştırma altyapılarından yararlanılması hedefleniyor. İş birliği çalışmalarını daha önce başlatmıştık. Bu iş birliğini daha da genişletiyoruz. Kırıkkale Üniversitesinde bilgi doküman birimini daha önce kurduk. Bu iş birliğini Kırıkkale Üniversitesinin Patent araştırma yeteneklerini daha fazla geliştirmek için genişletiyoruz. Türkiye’de son dönemde artan patent başvurularının araştırma inceleme başvurularının hazırlanmasında Kırıkkale Üniversitesinden katkı almak istiyoruz. Kırıkkale Üniversitemiz bir çok alanda gelişmiş bir üniversite. Bu iş birliği ile araştırma ve inceleme eğitimleri vereceğiz üniversite akademisyenlerine. Bizim hem patent araştırma raporlarının hazırlanmasında bize katkı verecekler hem de üniversitenin patent veri tabanlarına kullanma yetkinliği artacak” ifadesini kullandı. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan da TÜRKPATENT’in uluslararası otorite olmasına destek için protokol yaptıklarını ifade etti. Rektör Aslan, Protokolle, TÜRKPATENT’e yapılan sınai mülkiyet haklarına ilişkin başvuruların araştırılması ve incelenmesi hizmetlerinin yürütülmesinde, üniversitenin insan kaynağından ve araştırma altyapılarından yararlanılmasına ilişkin esaslar belirlendiğini söyledi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x