Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetYaşam

“Devlet çözüm kapısıdır”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vali Ali Kolat ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı yeni yıla mesai yapan kurumları ziyaret ederek girdiler. Vali Ali Kolat 2014 yılının verimli geçtiğini ifade ederek, bu verimin 2015 yılında daha da artması için çaba sarf edeceklerini söyledi. Devletin engeller kapısı olmadığını ifade eden Vali Kolat, “Devlet çözüm kapısıdır” dedi.

“Devlet çözüm kapısıdır” - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriİTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ
İlk olarak Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ziyaret edildi. İtfaiye yetkilileri tarafından verilen bilgilere göre; 2014 yılında ilimizde 953 yangın olayına müdahale edildiğini ve 994 adet diğer konularda itfaiye hizmeti verildiğini belirtti. Vali Ali Kolat itfaiye araçlarını inceleyerek ilgililerden bilgiler aldı. Personel ile fotoğraf çektirerek onların yeni yıllarını kutladı. Aileleriyle birlikte 2015 yılında sağlıklı ve mutlu yıllar geçirmelerini diledi.

POLİS MERKEZİ
Daha sonra Vali Ali Kolat ve beraberindekiler, Cumhuriyet Polis Merkezini ziyaret ederek burada çalışan personelle birlikte bir süre sohbet etti.  Vali Ali Kolat, Emniyet Teşkilatının başarılı çalışmalar yaptığını huzur ve güven içerisinde bir yılın daha tamamlandığını söyleyerek, gelecek yılların ülke ve Kırıkkale için hayırlı bir yıl olacağını belirtti.

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ
Daha sonra, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nu ziyaret edildi. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür Vekili Dr. Murat Ağırtaş,112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları hakkında bilgi vererek; 112 Acil Yardım İçin Bilgisayar Destekli Sevk ve Yönetim Sistemi Projesi ile acil yardım hizmetleri tek bir numara altında toplanarak, acil durumlarda anında gelen acil yardım taleplerinin uluslararası standartlarda il genelinde, hızlı, ulaşılabilir, eşit, kaliteli, etkin ve verimli olarak yürütülmesini sağlamak amacıyla kurulduğunu söyledi. Vali Kolat, ayrıca, 112 Acil Çağrı Merkezini arayan bir vatandaşın çağrısına cevap vererek, yeni yılını kutladı.

“Devlet çözüm kapısıdır” - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriGEREKSİZ YERE ARANMAMALI
Vali Kolat; “112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun gereksiz yere aranmaması gerekiyor. Bu konuda halkımızın duyarlı ve bilinçli olması önemli. 24 saat halkımıza hizmet veren bu kuruma ulaşılması halinde en kısa sürede olay yerine intikal edilmekte ve hastaya müdahale edilebilmektedir” dedi.

“ÖNEMLİ GELİŞMELER VE İLERLEMELER YAŞANMAKTADIR”
Vali Ali Kolat saat 00.00’da yeni yıla girilmesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “2015 yılının Ülkemiz, milletimiz, ilimiz ve insanlık alemi için barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. 2014 yılı Kırıkkalemiz için son derece verimli bir yıl olmuştur. Devletimizin ve Hükümetimizin destekleriyle her geçen gün Kırıkkale’nin çehresi değişmektedir. İlimize kazandırılan ve halkımızın hizmetine sunulan yeni yatırımlarla, Kırıkkale daha iyi yaşanabilir hale gelmektedir. Özellikle son dönemde gerek kamu yatırımları ve hizmetleri, gerekse özel sektör yatırımları alanında önemli gelişmeler ve ilerlemeler yaşanmaktadır.

“ÖNEMLİ YATIRIMLAR TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR”
Bu kapsamda Türkiye’de ilk defa Kırıkkale’de kurulan Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Kırıkkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, MKE Yeni Çelikhane Tesisi, Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı, Ankara-Delice-Samsun Otoyol Projesi, Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi, Yeni Hükümet Konağı Binası, Nur Camii ve Külliyesi, Yeni Adalet Sarayı Projesi gibi yatırımlar ve önemli çalışmalar titizlikle yürütülmektedir.

“DEVLET KAPISI ENGELLER KAPISI DEĞİLDİR”
Tüm bu çalışmalarla birlikte vatandaşlarımızın yaşam memnuniyetini arttırıcı ve insan odaklı hizmet-yönetim anlayışı sergilenmektedir. Devlet olarak her zaman halkımızın yanında ve yakında olduk, onlarla sağlıklı iletişim kurduk, acısını, derdini, hüznünü ve sevincini paylaştık, daha çok paylaşmaya da devam edeceğiz. Devlet-millet kaynaşması ve kucaklaşmasını tesis etmek için tüm kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde çalışmaktayız. Devletin gülümseyen yüzü, sıcak yüzü ve şefkatini vatandaşlarımıza daha çok hissettirmeye gayret sarf ettik, etmeye de devam edeceğiz. Devlet kapısı, engeller kapısı değil çözüm kapısıdır.

“DAHA ÇOK ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
2014 yılından olduğu gibi 2015 yılında da Kırıkkale’nin gelişmesi ve kalkınması için var gücümüzle daha çok çalışmaya devam edeceğiz. İlimizde büyük bir uyum içerisinde tüm paydaşlarla istişare, işbirliği, elbirliği ve gönül birliği içerisinde olacağız. Ortak aklı egemen kılacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, şehit aileleri ve gazilerimizin, siyasi parti temsilcilerinin, esnaf, sanayici ve işadamlarımızın, il genel meclis üyeleri ve muhtarlarımızın, kamu görevlilerinin, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, basın mensupları ve tüm Kırıkkaleli hemşehrilerimin yeni yılını gönülden tebrik eder, sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde nice yıllar diler, selam ve saygılarımı sunarım.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu