Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Kütüphane müdavimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

SIRA DIŞI OKUR EMİRHAN, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞININ HAZIRLADIĞI “SIRA DIŞI OKURLAR 7” BELGESELİNE KONU OLDU.

 

Kütüphane müdavimi

Kırıkkale’de, doğum öncesi merkezi sinir sisteminin hareket işlev alanlarının hasar görmesinden dolayı beyin felci (serebral palsi) olan 12 yaşındaki Emirhan, Kültür ve Turizm Bakanlığının hazırladığı “Sıra Dışı Okurlar 7” belgeseline konu oldu.

 

EN ÇOK KİTAP OKUYAN OKUR

Günde 3-4 kitap okuyan Emirhan, kitap okumanın yaşı ve mazereti olmadığını gözler önüne seriyor. Halk kütüphanesinin müdavimlerinden Emirhan, her gün geldiği kütüphanede hem kitap okuyor hem de arkadaşlarıyla zaman geçirerek sosyalleşiyor. Doğum öncesi serebral palsi olan Emirhan, 5 yaşına kadar annesi Yasemin Baran’ın okuduğu kitapları dinledi. Okumayı öğrendikten sonra yaklaşık bin kitap okuyan Emirhan, 2015 yılında “En Çok Kitap Okuyan Okur” ödülünü kazandı.

 

KAPANIŞA KADAR DURUYOR

Emirhan’ın kitap okuma azmi, Kültür ve Turizm Bakanlığının hazırladığı “Sıra Dışı Okurlar 7” belgeseline de konu oldu. Ömer Seyfettin’in hikayelerini çok seven Emirhan, hiçbir şeyin kitap okumaya engel olmadığını ve okuma aşkının sınır tanımadığını herkese gösteriyor. Emirhan, yaz kış demeden kitap okuma aşkıyla her gün annesiyle kütüphanenin yolunu tutarak, kapanış saatine kadar burada kalıyor.

 

“KİTAPLARI KARDEŞİM GİBİ SEVİYORUM”

Emirhan, yaptığı açıklamada, kitap okumayı çok sevdiğini dile getirdi. Çok hızlı okuyabildiğini söyleyen Emirhan, “Kitapları kardeşim gibi seviyorum. Kütüphaneye sık sık geliyorum. Bu yıl Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’dan ödül aldım. 2015 yılında da en çok kitap okuyan ödülünü verdiler. Bin kitap okudum. Kitap okumayı çok seviyorum. Günde 3-4 kitap okuyorum. Halk hikayelerini çok seviyorum. Ömer Seyfettin, yazarlar içerisinde en çok sevdiğim yazar.” diye konuştu.AA

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x