Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSağlık

Ücretsiz muayene oldular

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’na açılan stantta ücretsiz ağız ve diş sağlığı muayenesi yapıldı.
 
100 KİŞİ MUAYENE OLDU
Ağız ve Diş Sağlığı Haftası münasebetiyle yapılan etkinliğe Vali Ali Kolat ve protokol üyeleri de bir süre eşlik etti. Etkinlik hakkında bilgi veren Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun; “Stantta hazır olan ve ücretsiz ağız ve diş taraması gerçekleştiren mobil ekibimize ziyarette bulunan Valimiz ve protokol üyeleri halkımız ile sohbet ettiler. Geniş katılımın sağlandığı etkinliğimizde 100 aşkın vatandaşımızın ağız ve diş taraması ücretsiz bir şekilde gerçekleştirildi. Bizleri bu etkinliğimizde yalnız bırakmayan Sayın Valimiz Ali Kolat’a, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcımız Şükrü Göktaş’a, Jandarma Komutanımız Albay Harun Karabulut’a, İl Emniyet Müdürümüz Hasan Onar’a, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Feramiş Ender Güngüneş’e teşekkür ediyoruz”
 
İLÇELERE DE HİZMET ULAŞIYOR
Kırıkkale’de ağız ve diş sağlığı hizmetleri hakkında bilgi veren Dr. Uzun, “İlimizde Ağız ve Diş Sağlığı hizmeti kapsamında; Sağlık Bakanlığımıza bağlı Ağız Diş Sağlığı Merkezimizde 46 ünitte 6 Uzman 47 Diş Hekimi, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde 73 ünitte 37 Uzman, 1 Diş Hekimi, 47 Asistan ile hizmet sunulmaktadır. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin görevlendirmesiyle ilçelerimizde de bu hizmeti halkımıza ulaştırmaktayız.
 
DİĞER İLLERDEN HASTA GELİYOR
İlimizde bu merkezlerde; çekim, dolgu, kanal tedavisi, protez hizmeti sunulmaktadır. Diğer illerden gelen hastalarda bu merkezlerimizde tedavi edilmektedir. Günlük ortalama Sağlık Bakanlığımıza bağlı birimlerimizde 550, KÜ Diş Hekimliği Fakültesinde ise 270 hastaya poliklinik hizmeti sunulmaktadır”
 
 
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu