Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Umre kayıtları başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek, 2014-2015 yılı umre kayıtlarının başladığını bildirdi.
“UMRE KALBİ İMAR ETMEKTİR”
Müftü Gerek umrenin önemine değindiği açıklamasında, umre kelimesinin imar kelimesi ile aynı kökten türediğini hatırlatarak, “Umre kalbi imar etme, yıpranan yönlerini tamir etme seferidir. Dini bir terim olarak ise umre: “Belirli bir zamana bağlı olmaksızın, (Hac yapma günleri hariç, yani teşrik günleri dışında)  ihrama girerek Kâbe’yi tavaf etmek,  Safa ile Merve arasında Sa’y yapmak ve tıraş olup ihramdan çıkmaktır” dedi.
“BU FIRTASI İYİ DEĞERLENDİRİN”
Müftü Gerek yazılı açıklamasında şu bilgilere ve tavsiyelere yer verdi; “Kutsal topraklara yapacağımız bu ziyaret ile yüreklerimizi kirlerden arındırmayı, yeniden imar ve tamir etmeyi, manevi dünyamızda yeni birer pencere açmayı amaçlıyoruz. Bu yolculuğun hayatımızda olumlu gelişmelere başlangıç olmasını diliyoruz. Allah Resulü’nün ifadesiyle küçük hac olan umre, Müslüman’ın hayatında dönüm noktası teşkil eden ibadetlerdendir. Bu ibadet, kişinin manevi dünyasını geliştirmesi ve yenilemesi için önemli bir fırsattır. Umre yolculuğu, hac yolculuğu gibi bir ibadet yolculuğudur. Bu yolculuk insanın manevi hayatını gözden geçirmesi ve ruhi bir yenilenme gerçekleştirebilmesi için önemli bir fırsattır. Kişinin kendini, yolunu, hayat yolculuğundaki yerini ve sonuçta Rabbini tanıması için bu fırsat çok iyi değerlendirilmelidir.
AMACINA UYGUN İFA EDİLMELİ
Müslüman bu yolculukta ilk insan ve ilk peygamber Hz. Âdem  (a.s)’den sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’e kadar birçok peygamberin Yüce Allah’a bağlılık ve teslimiyetine tanıklık eden kutsal topraklara doğru yola çıkarken bir bakıma kendini yeniden keşfetme imkânı bulacaktır. Pek tabidir ki bu kutsal yolculuğun amacına uygun bir şekilde gerçekleşebilmesi için, bilinçli bir şekilde yerine getirilmesi gerekir. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 2014-2015 yılında da umre organizasyonlarımızla vatandaşlarımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yıllara dayanan tecrübe, kaliteli hizmet anlayışı, huzurlu, sağlıklı ve güvenli bir umre organizasyonu için;
“HİZMETE HAZIRIZ”
Umre yolculuğu manevi bir yenilenme vesilesi haline getirebilmek amacıyla irşat ve rehberlik. Kafile Başkanları ve Din Görevlilerimiz nezaretinde usulüne ve adabına uygun ibadet. Güvenli ve huzurlu bir yolculuk. Sağlıklı bir intikal ve ikamet hizmeti.  Zamana ve mali duruma göre tercih edilebilecek farklı konaklama türleri. Tecrübeye dayalı kaliteli hizmet ile Kırıkkale İl Müftülüğü olarak hizmete hazırız.
BİLGİ EDİNME NOKTALARI
Yeni dönemde Umre kayıtlarımız 21 Kasım Cuma günü başlayacaktır. Vatandaşlarımız gerekli bilgileri İl Müftülüğümüzden, din görevlilerimizden, müftülüğümüz ve Diyanet İşleri Başkanlığı internet sayfasından edinebilirler. Kutsal yolcuğumuzu kolaylaştırmasını, ibadetlerimizi kabul etmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ederiz”
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu