Genel

Deprem Yaralarını Saracağız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremden etkilenen vatandaşları evlerine oturtuncaya kadar cumartesi pazar dememeden çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Bakan Özhaseki, “Biz bu yaraları saracağız Allah’ın izniyle. Bu konuda azimliyiz.” dedi.

KAYNAK:  ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay’ın Altınözü ilçesi Babatorun Köyü’nde Yapı İşleri Genel Müdürlüğü eliyle ilk etapta inşaat çalışmaları biten 25 köy evinin Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı. Bakan Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde çalışmalara gece gündüz demeden devam edildiğini ifade etti.

“DEPREM TURİSTLERİ FOTOĞRAF ÇEKİNİP GİTTİLER”

Bakan Mehmet Özhaseki, törende yaptığı konuşmasında, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde tüm Türkiye’nin kenetlendiğini belirtti. Afetin ilk anından itibaren deprem bölgesinde olduklarını hatırlatan Bakan Özhaseki, “Hepimiz ayaktaydık. Bizler bu gayretin içerisindeyken bir de ‘deprem turistleri’ vardı. Koca koca imkanlar olduğu halde deprem bölgelerine gelip sadece selfie çekip, akşama da uçağa yetişip kahkahalarla gülerek gidenler de vardı. Bunları da unutmadık. Ama bunları istisna tutun. Her dönemde böyle tipler olabilir. 85 milyon evinde rahat uyumadı, bunu bilin.” dedi.

“CUMARTESİ PAZAR DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ”

Deprem bölgesindeki insanların bir an önce evlerine kavuşturmak için çalıştıklarını belirten Bakan Mehmet Özhaseki, “Emin olun Bakanlık olarak bizim buradaki ahdimiz; kardeşlerimizi evine oturtuncaya kadar cumartesi pazar demeden çalışmak. Bu pazarda gece yarısına kadar hala bakanlıktaydık. Bu bölgelerdeki görevli arkadaşlarımızı çağırdık. Neler yapabiliriz? İşi nasıl hızlandırırız? Kardeşlerimizi o güvenli konutlara nasıl oturturuz diye çalışıyoruz. Bu sorumluluk içerisinde gece gündüz demeden koşturuyoruz. Dile kolay, 850 bin ev veya iş yeri yapılacak. Söylemesi çok kolay. 850 bin diyorsunuz, bir anda bitiyor. Ama işte görüyorsunuz her birine verilen emeğin de siz de farkındasınız. Burada 15-20 tane kadar daha hak sahibi çıkacak herhalde. Onları da aynı şekilde gelip yapacağız. Endişeniz olmasın. Onlar da evlerinde huzurla oturacaklar.” şeklinde konuştu.

Doğayla savaş olmayacağının altını çizen Bakan Özhaseki, “Doğayla savaşmaya kalkarsak yenik düşeriz. Ne yapmalıyız? Onu bilerek hareket etmeliyiz. Ona uygun evler yapmalıyız. O deprem geldiğinde bize bir zarar vermesin diye. Onun içindir ki evlerimizi güvenli bir yapmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

“YERİNDE DÖNÜŞÜME 220 BİN MÜRACAAT VAR”

Deprem bölgesinde 200 bin civarında inşaatın devam ettiğini ifade eden Bakan Özhaseki, ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine gösterilen ilgiye de vurgu yaparak, “Bir taraftan da 220 bin vatandaşımız bize müracaat etmiş diyor ki; ‘siz bizi devlet olarak destekleyin. Biz evlerimizi yaparız.’ Hatay’da bize müracaat ederek, ‘Evimizi kendimiz yaparız ama siz bize 750 bin lira hibe 750 bin lira da kredi verin’ diyen insan sayısı 110 bin civarında. Evet biz aynen vereceğiz. Önce onlara avans vereceğiz. Sonra da 3 taksitle yaptıkları işlerin parasını vereceğiz. Kredi bölümünü de 2 sene ödemesiz 10 sene faizsiz olan taksit. Ciddi bir parada tutmayacaktır. Biz bu yaraları saracağız Allah’ın izniyle. Bu konuda azimliyiz.” dedi.

“SİZ GÜVENİLEN, İNANILAN BİR LİDERİN ARKASINDA DURDUNUZ”

Bakan Özhaseki konuşmasında, seçimlerde muhalefetin oy almak için depremzede vatandaşlara verdiği sözleri hatırlatarak, “Deprem bölgelerinde seçim öncesinde neler söz verilmişti? Bedava ev dağıtanlar, havadan atıp tutanlar. Sizler onlara inanmadınız. Niye? Siz güvenilen, inanılan bir liderin arkasında durdunuz. Allah razı olsun. O da zaten gece gündüz demeden sizin için uğraşıyor. Emin olun. Onca yorgunluğun içerisinde, işlerin arasında durmadan sorduğu tek soru var; ‘deprem evleri ne durumda, Mehmet Bey kaç yerde temel attın? Ne zaman teslim ederiz? Daha kısa sürede yapamaz mısın?’ Sizleri o kadar düşünen bir Cumhurbaşkanınız var. Allah kendisinden razı olsun.” diye konuştu

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu