Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Aktif Eğitim-Sen faaliyetlerine başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Milletin bütününün paydaşı olduğu eğitim sektöründe artarak devam eden sorunların çözümü için kurulan Aktif Eğitim – Sen Kırıkkale’de Tevfik Delice’nin temsilciliğinde çalışmalarına başladı.

Aktif Eğitim-Sen faaliyetlerine başladı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriKONFERANS DÜZENLENDİ
Üyeleriyle Özel Kızılırmak Lisesi’nde yemekte bir araya gelen Aktif Eğitim-Sen Kırıkkale Temsilciliği, ardından Aktif Eğitim-Sen Genel Başkan Vekili Abdulkadir İşler’in ‘Aktif Eğitim-Sen’in dünü bugünü ve yarını’ adlı konferansa katıldılar. Eğitimin gelişmesini, eğitim çalışanlarının “eğriye eğri, doğruya doğru” diyebilecek, siyasallaşmamış yeni bir sendikaya kavuşmayı hedeflediklerini söyleyen Delice, ülkede sendikacılık var olduğu sürece ilkeli, sosyal, ortak kazanmaya odaklanmış ve çözüm odaklı sendikacılık yapacaklarını ifade etti.

‘AKTİF GÖREV ALACAĞIZ’Aktif Eğitim-Sen faaliyetlerine başladı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kültür dünyamızın zenginliklerini bünyesinde barındırmayı ve ülke genelinde tüm eğitimcileri ötekileştirmeden Akif Eğitimciler Sendikası çatısı altında buluşturmayı hedeflediklerini belirten  Delice, “Kamu çalışanlarının haklarının korunmasında ve geliştirilmesinde, çalışma hayatına ait kriterlerin düzenlenmesinde aktif görev alacağız. Ülkemizde gerçek kalkınma ve huzurun yakalanabilmesi için devlet-millet kaynaşması ile sosyal barışın, hak, adalet ve karşılıklı güven temelinde sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Demokrasinin tesisi ve özgürlüklerin ideal manada temini için en önemli unsurun eğitim olduğuna inancımız tamdır. Eğitim organizasyonunun tüm bileşenleriyle birlikte siyaset üstü değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

Aktif Eğitim-Sen faaliyetlerine başladı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri‘EĞİTİM EĞİTİMCİLERLE YÖNETİLMELİ’
Eğitimin eğitimcilerle birlikte planlanması ve eğitimciler tarafından yönetilmesi gerektiğinin altını çizen Delice, “Tayin ve terfilerde sadece liyakat ve ehliyete öncelik verilmesi gerekir. Eğitimin her geçen gün daha da karmaşık hale gelen ve çözüm bekleyen sorunlarına rağmen öğrencilerimizin masumiyetine ve dünyanın en nitelikli eğitimini almayı hak ettiklerine inanan tüm eğitim çalışanlarını ülkemiz eğitimine ve eğitim çalışanlarına birlikte hizmet etmek üzere Aktif Eğitim-Sen’e davet ediyoruz. Aktif Eğitim-Sen ailesi olarak kurulduğumuz andan itibaren sendikamıza ilgi gösteren tüm dostlara teşekkür ediyoruz.” dedi.

‘ÖĞRETMENLER PAHA BİÇİLEMEZ CEVHERDİR’Aktif Eğitim-Sen faaliyetlerine başladı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sendikanın 28 Aralık 2013’de ilk genel kurulunu yaptığını ve iki ay gibi kısa sürede 23 bin 565 üyeye ulaştıklarını açıklayan Aktif Eğitim-Sen Genel Başkan Vekili Abdulkadir İşler de  “Sendikamız ülkemizin eğitim alanında en önemli harcı olacaktır. Kimi zaman hangi gözle ve kim hangi gözle bakarsa baksın eğitim sistemimizin temel taşları eğitimin diğer çalışanlarıyla birlikte paha biçilmez cevherleri öğretmenlerdir. Hangi teknolojik gelişme olursa olsun hangi yeni eğitim sistemi uygulanırsa uygulansın öğretmenin yerini tutacak ikinci bir kişi sistem ve nesne yoktur.Geçmişten günümüze toplumda öğretmenlerin yeri başka kişi ve kavramlarla doldurulmayacak kişi ve kavramlardır.”diye konuştu.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
ilhat
ilhat
1 Mart 2014 23:10

aç kapa artema

Başa dön tuşu