AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde yükselen MKE Hüseyin Kahya Enerjik Malzemeler Tesisleri şantiyesinde incelemelerde bulundu.
Kırıkkale, Türkiye’nin savunma sanayindeki “kalbi” olma unvanını dev bir yatırımla taçlandırıyor. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Yahşihan ilçesinde inşası hızla devam eden MKE Hüseyin Kahya Enerjik Malzemeler Tesisleri şantiyesini ziyaret ederek, projenin son durumu hakkında kritik açıklamalarda bulundu.
Hata! Dosya adı belirtilmemiş.
SAVUNMA SANAYİNDE TAM BAĞIMSIZLIK ROTASI
Türkiye’nin yerli ve milli üretim vizyonunun en somut örneklerinden biri olan tesis, tam 8 milyon metrekarelik devasa bir alan üzerine kuruluyor. Yatırım tutarı 18 Milyar TL olarak açıklanan proje, sadece Kırıkkale için değil, Türkiye’nin savunma sanayindeki dışa bağımlılığını bitirecek “tam bağımsızlık” hedefi için de stratejik bir önem taşıyor.
2026 İÇERİSİNDE AÇILIŞ MÜJDESİ
İnşaat çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirten Kaplan, sürece dair şu takvimi paylaştı:
Aşama 1: İnşaat sürecinin hızla tamamlanması.
Aşama 2: İvedilikle başlayacak olan yüksek teknoloji cihaz montajları.
Hedef: Tesisin bu yıl içerisinde (2026) resmen hizmete açılması.
880 KİŞİYE DOĞRUDAN İSTİHDAM
Projenin ekonomik ve sosyal boyutuna dikkat çeken Mustafa Kaplan, dev yatırımın kapılarını açmasıyla birlikte 880 hemşehrisinin doğrudan iş sahibi olacağını vurguladı. Kaplan, “Bu topraklarda laf değil, fabrikalar yükseliyor; bu şehirde söz değil, üretim ve istihdam konuşuyor,” diyerek Kırıkkale’nin üretim gücüne vurgu yaptı.Ziyaretinin sonunda Kaplan; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MKE Genel Müdürü İlhami Keleş’e şehre kazandırılan bu stratejik yatırım için Kırıkkale halkı adına teşekkürlerini iletti.











