Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
2019 Belediye Seçimleri

Partilerin oy pusulasındaki yerleri belirlendi

Siyasi partilerin, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde kullanılacak birleşik oy pusulasındaki yerleri kurayla belirlendi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yerel seçimlere girecek siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi amacıyla YSK’da kura çekildi.

Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) yerel seçimlere katılacak siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Kura çekimi öncesi, seçimlerle ilgili bilgi veren YSK Başkanı Sadi Güven, bugün itibarıyla güncel yurt içi seçmen sayısının 57 milyon 78 bin 461, tahmini sandık sayısının ise 194 bin 715 olduğunu açıkladı.

Partilerin kura çekimi doğrultusunda birleşik oy pusulasındaki yerleri ise şu şekilde belirlendi:

1. Saadet Partisi

2. Bağımsız Türkiye Partisi

3. Türkiye Komünist Partisi

4. Vatan Partisi

5. Büyük Birlik Partisi

6. Hür Dava Partisi

7. CHP

8. AK Parti

9. Demokrat Parti

10. Milliyetçi Hareket Partisi

11. İYİ Parti

12. HDP

Oyların sayım ve dökümünden ilçe seçim kuruluna ulaşmasına, oradan il ve Yüksek Seçim Kurulu’na kadarki süreçte, yani zincirin tüm halkalarında siyasi partilerin bulunduğunu vurgulayan Güven, şöyle devam etti: “İlçelerde kaydedilen sandık sonuç tutanakları taranarak, Yüksek Seçim Kurulu’na geldiği anda siyasi partilerle elektronik ortamda paylaşılacaktır. Yasal zorunluluk olmamasına rağmen şeffaflığı teminen ve dünyada sadece ülkemizde 2014 yılından bu yana ıslak imzalı sandık sonuç tutanakları taranmakta ve siyasi partilerle vatandaşlarımızın bu tutanakları görebilmelerine imkan sağlanmaktadır. Yapılacak seçimlerde daha önceki seçimlerde olduğu gibi sandık kurullarınca tutulan sandık sonuç tutanaklarının yanı sıra sayım döküm cetvelleri, ilçe ve il birleştirme tutanakları da taranarak siyasi partilerle paylaşılacağı gibi seçimin kesinleşmesinden sonra vatandaşların da erişimine açılacaktır.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
FARUK YÜCEKAN
12 Şubat 2019 13:00

İLİMİZİN ULAŞ KÖYÜ ALANINDA BOŞ OLAN ARAZİLERİN DEĞERLENDİRİLİP MÜTAHİDLERE SUNULUP DAİRELER YAPILMASI ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELLERİN KONUT İHTİYACININ KARŞILANMASI DİLEĞİ İLE…………………………

Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x