Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
2019 Belediye Seçimleri

Engelliler için seferberlik başlatacağız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

İYİ Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mahir Yılmaz, engelli vatandaşlar için yapacaklarını açıkladı. “Engelli kardeşlerimiz için seferberlik başlatacağız” diyen Yılmaz, Kırıkkale’de engelli ve ailelerine sunulacak sosyal hizmetlerin gerçekçi ve sürdürülebilir olması için çalışma yapacaklarını ifade etti.

 

 

ENGELLİ DANIŞMA VE KOORDİNASYON BİRİMİ

Engellilerin Kırıkkale’nin her bölgesine erişilebilirliğini sağlamak için seferberlik başlatacaklarını bildiren İYİ Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mahir Yılmaz,  sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket edeceklerini söyledi. Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sürecin yönetimi, engelliler adına faaliyet gösteren STK’lar ve doğrudan engelliler ile birlikte yürütülecek. Engellilerin ücretsiz ulaşım hakkını hiçbir kısıtlama olmaksızın uygulayacağız. Engelli ve engelli yakını olanlara danışmanlık yapmak, hakları konusunda bilgilendirmek, eğitim vermek, savunuculuk yapmak ve kurum-kuruluşlarla koordinasyonu sağlamak üzere “Engelli Danışma ve Koordinasyon Birimi” kurulacak. “Sizin hakkınızdaki kararları, sizinle beraber almak istiyoruz” Bu nedenle yerel yönetim ve STK iş birliği sağlanacak. Bu işbirliğini sağlamak için engellilik alanında çalışan örgütler, aktivistler, engelliler ve ailelerinin katılacağı düzenli aralıklarla toplantılar yapılacak.”

 

BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

Kurum bakımına ihtiyaç duyan engelliler için “Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi” kurulması için bu konuda özel girişimciler desteklenecek ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile iş birliği yapılacaktır. Belediyelerdeki engelli kotalarının tamamına liyakata dayalı atama yapılacak. Engelli istihdamının güçlendirilmesi ve iş gücü entegrasyonunun sağlanması için “Engelsiz Kariyer Programı” ile işbirliği sağlanacak. Tekerlekli sandalye bisikleti üreteceğiz ve bedensel engellilerin ücretsiz olarak yararlanmalarını sağlayacağız. Engelli spor kulüpleri mali yönden desteklenerek kulüplere özel tesisler açılacak. İl dışı müsabakalar için ulaşım, konaklama ve mali destek verilecek. Şiddete uğrayan engelli kadın ve engelli çocuğu olan kadınların gizlilik ve güvenliklerinin sağlanarak belediye sığınaklarından öncelikli olarak faydalanabilmeleri sağlanacak. Kadınların mesleki kurslardan ve rehabilitasyon hizmetlerinden etkin bir biçimde yararlanmaları sağlanacak. Bu hizmetlere yönelik tanıtım yapılacak.

 

 

ENGELLİ MECLİSLERİ KURULACAK

Belediye sınırları içinde yapılacak oyun alanlarının engelli çocuklar için de erişilebilir olması için gerekli fiziki düzenlemeler yapılacak. Belediyelerin bünyesinde, engelli, kadın ve yaşlı meclisleri kurulacak. Çocuk meclislerine engelli çocukların katılımı sağlanacak. Belediyelerimizde kadrolu işaret dili tercümanları istihdam edilecek. Belediyede görevli her çalışanın toplumun dezavantajlı kesimine yönelik; “engelliliği ve yaşlılığı anlamak” ve “bireylerle etkin iletişim” teknikleri konusunda sürekliliği sağlanan eğitimler verilecek.

Belediyenin şikâyet/öneri ve talepleri alan, şikâyet masaları, telefonları ve birimleri düzenli aralıklarla denetlenecek, verileri bilimsel metotlarla analiz edilecek elde edilen veriler, hizmetlerin iyileştirilmesinde ve politikaların geliştirilmesinde kullanılacak. Engelliler ile ilgili dernek ve vakıflara, faaliyetleri için kendilerine ait mekân ve toplantı salonu desteği sağlanacak.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x