Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
2019 Belediye Seçimleri

KIRIKKALE KARARINI VERDİ

Kırıkkale’de Ak Parti 6, MHP 4, iyi parti 1 belediye başkanı çıkardı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de Ak Parti 6, MHP 4, iyi parti 1 belediye başkanı çıkardı

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 42.23 oy alan mevcut AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı yeniden başkan seçilerek ipi göğüsleyen isim oldu. Seçimde CHP-İYİ Parti İttifakının Adayı Mahir Yılmaz yüzde 31, MHP Belediye Başkan Adayı Serdar Yarar ise yüzde 23 oyda kaldı.

MÜHÜR 5 YIL DAHA SAYGILI’DA

1 Ocak 2019’da başlayan yerel seçim süreci dün itibariyle sona erdi. Kırıkkale İl genelinde bulunan 205 bin 149 seçmen 5 yıllığına görev yapacak Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi Üyeliği, Belediye Meclisi Üyeliği, Muhtarlık ve İhtiyar Heyetini belirlemek için sandık başına gitti. Oylama saat: 08.00’da başlayıp, 17.00’da sona erdi. İl merkezinde kurulan 431 sandıkta 45 bin 178 oy alan mevcut Başkan ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı yeniden seçilerek ipi göğüsleyen isim oldu. Seçimde CHP-İYİ Parti İttifakının Adayı Mahir Yılmaz 34 bin 158, MHP Belediye Başkan Adayı Serdar Yarar 24 bin 723 oyda kaldı. Kırıkkale halkı tercihini Mehmet Saygılı’dan yana kullanarak mührü 5 yıl daha kendisine emanet etti.

MHP 4 BELEDİYEYİ KAZANDI

Kesin olmayan sonuçlarla birlikte il merkezinde AK Parti zaferini ilan ederken, bazı ilçe ve beldeler ise MHP ve İYİ Parti ile el değiştirdi. 17 bin 34 seçmen sayısıyla dikkatleri üzerinde toplayan ve sonucunun merakla beklendiği Yahşihan’da MHP’nin Adayı Osman Türkyılmaz iyi bir çıkış yaparak zafere ulaşan isim oldu. MHP’li Türkyılmaz 6 bin 1 oy alırken AK Parti’nin Adayı Ahmet Sungur ise 4 bin 721 oyda kaldı. MHP böylelikle, Sulakyurt’ta mevcut belediye başkanı İsmail Bildik, Yahşihan’da Osman Türkyılmaz, Karakeçili’de Veysel Aydemir, ve Hacılar’da Mehmet Koyuncu ile birlikte 4 belediyeyi almış oldu.

KESKİN’DE İYİ PARTİ KAZANDI

31 Mart seçimlerinde seçmen bakımından en büyük ilçelerden olan Keskin de el değiştiren bir başka ilçe oldu. AK Parti Başkan Adayı Dede Yıldırım 1798 oy alırken CHP-İYİ Parti Adayı Necati Alsancak 1808 oy alarak Keskin’in yeni belediye başkanı oldu. MHP adayı Mustafa Alp Silsüpüroğlu ise 1433 oy topladı.

İLÇELERDE DURUM

Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti; Kırıkkale, Delice, Balışeyh, Bahşılı, Çelebi ve Çerikli olmak üzere 1 il, 4 ilçe, 1 belde olmak 6 belediyeyi, MHP 3 ilçe 1 belde olmak üzere 4, CHP-İYİ Parti ise 1 ilçe belediyesini kazandı. Son anına kadar büyük bir çekişmeye sahne olan yerel seçimler de Kırıkkale’nin siyasi haritası yeniden şekillenmiş oldu.

EN YÜKSEK ORAN DELİCE’DE

Kırıkkale genelinde büyük çekişmeye sahne olan yerel seçimlerde en yüksek kazanma oranı Delice’de gerçekleşti. Ak Parti adayı Turgut Özdem yüzde 85.50 oranla 1.380 oy alarak Kırıkkale genelinde en yüksek oy oranıyla belediye başkanlığı kazanan isim oldu. Çelebi’de Ak Parti’nin adayı Yaşar Elidemir 465 oyla yüzde 51,04 oy oranı ile ipi göğüslerken, MHP’nin adayı Nafi Yakut 412 oyla yüzde 45,23 oyda kaldı. Balışeyh’te Ak Parti adayı Ali Dedelioğlu oyların yüzde 50.88’i ve toplamda 782 oy alarak ilk sırada yer alırken, ikinci sırada MHP’nin adayı Mustafa Şen yüzde 29,93’lük oy oranı ve 460 oy ile ikinci sırada kaldı. Bahşılı’da ise Ak Parti’nin adayı Recep Zafer Tekin oyların yüzde 51.83’ünü, MHP’nin adayı Halil İbrahim Bişkin ise oyların yüzde 45’ini topladı. Karakeçili’de eski Belediye Başkanlarından ve MHP’nin adayı Veysel Aydemir oyların yüzde 49.75’ini, Ak Parti’nin adayı mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik ise yüzde 49’unu topladı. 18 oy farkla MHP’nin adayı Aydemir ipi göğüsleyen taraf oldu.

 

 

AK Parti

Kırıkkale   : Mehmet Saygılı

Balışeyh    :Ali Dedelioğlu

Çelebi         :Yaşar Erdemir

Bahşılı         :Recep Zafer Tekin

Delice:         :Turgut Özdem

Çerikli          :Nuh Şahin

 

MHP

Yahşihan    :Osman Türkyılmaz

Sulakyurt    : İsmail Bildik

Karakeçili    :Veysel Aydemir

Hacılar        : Mehmet Koyuncu

 

CHP-İYİ PARTİ

Keskin        : Necati Alsancak

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x