AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Türkiye’nin savunma sanayisindeki stratejik gücünü temsil eden Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Mühimmat Fabrikası’nı ziyaret etti. Şehrin sanayi potansiyelini yerinde gözlemleyen Kaplan, fabrikanın üretim süreçleri ve gelecek vizyonu hakkında önemli temaslarda bulundu.
YERLİ ÜRETİME TAM DESTEK
Ziyaret kapsamında Fabrika Müdürü Çağatay Öncel ile bir araya gelen Milletvekili Kaplan, tesisin yürüttüğü faaliyetler ve savunma sanayisine sağladığı katma değer hakkında detaylı bir brifing aldı. Kırıkkale’nin savunma sanayisi ekosistemindeki kilit rolüne dikkat çeken Kaplan, yerli ve milli üretim hamlelerinin hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.
“ÜRETİM GÜCÜMÜZÜN TEMİNATI”
Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Mustafa Kaplan, şu ifadeleri kullandı:”Kırıkkale’nin üretim gücüne değer katan en önemli kurumlarımızdan biri olan MKE Mühimmat Fabrikası’nda incelemelerde bulunduk. Fabrika Müdürümüz Sayın Çağatay Öncel ile ülkemizin savunma sanayisine katkı sağlayan çalışmalar üzerine verimli bir istişare gerçekleştirdik. Yerli savunma sanayimizdeki her başarı, ülkemizin bağımsızlığı ve geleceği adına atılmış güçlü bir adımdır.”Kaplan, misafirperverliğinden dolayı Çağatay Öncel’e teşekkürlerini ileterek, fabrikanın tüm çalışanlarına başarı temennisinde bulundu.











